«Хімпром» та «Сєвєродончанка» знялися з єврокубків

16:27 | 13 октября 2014

Срібні призери минулого чемпіонату України жіноча «Сєвєродончанка» та чоловічій «Хімпром-СумДУ» знялися з єврокубків. Нагадаємо, ці дві команди були заявлені в Кубку ЄКВ, та згідно жеребу повинні були зіграти з польським «Атом-Трефл» та «Локомотивом» (Харків).

 

Сайт СК «Сумихімпром» оприлюднив офіційну інформацію на своєму сайті:

«Враховуючи нинішні фінансові складності, керівництво ВК «Хімпром» (Суми) прийняло рішення відмовитися від участі в європейському турнірі «Кубка Виклику» сезону 2014-2015 рр.  Дуже хотілося б вірити, що в майбутньому ситуація змінитися в кращу сторону, і сумська команда обов"язково візьме участь в єврокубках. Тому волейболісти і тренери «Хімпрому», керівники клубу просять вболівальників з розумінням поставитися до такого рішення і продовжувати підтримувати команду. Адже в такий період підтримка всіх уболівальників особливо дорога».

Про зняття ВК «Сєвєродончанка» повідомила прес-службі ФВУ директор клубу Любов АФАНАСЬЄВСЬКА:

 

- Головна причина – те, що Сєвєродонецьк знаходиться в зоні АТО, котра, як відомо, проходить на сході України. Решта причин – наслідки цієї поки що нерозв’язаної проблеми.

 

Таким чином, «Локомотив» без боротьби вийшов в 1/8 фіналу Кубку ЄКВ, де зустрінеться з переможцем пари «Loimu RAISIO» (Фінляндія) – «Asse-Lennik» (Бельгія). Матчі  1/8 фіналу відбудуться в грудні. Нагадаємо, що ще одним українським учасником єврокубків є южненський «Хімік», який в 1/16 фіналу Кубку ЄКВ боротиметься з італійським «Конельяно» на чолі зі свіжеспеченою чемпіонкою світу та кращою зв’язуючою чемпіонату світу американкою Алішею Глас.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник