Суперліга. 1-й етап. Лідер – «Локомотив», в трійці – «Вінниця» та «Барком-Кажани»

16:27 | 13 октября 2014

В Харкові завершився перший етап чемпіонату України серед чоловічих команд. Як і передбачалося п’ять перемог в п’яти матчах здобув «Локомотив».  Слідом йдуть – «Вінниця» та «Барком-Кажани». Підсумки п’ятого дня змагань та стартового відрізку взагалі в нашому огляді.

 

П’ЯТИЙ ДЕНЬ

«Буревісник-ШВСМ» - «Хімпром-СумДУ» - 0:3

Чернігівська команда, яка завжди довго запрягає в чемпіонаті, спромоглася дати бій «Хімпрому» лише в двох партіях – другій та третій, програвши їх 22:25 та 25:27. Матч можна назвати в деякій мірі принциповим, адже колективи сперечалися за четверте місце на першому етапі.

 

«Фаворит» - «Вінниця» - 0:3

Тут все логічно. В п’ятому за п’ятий день матчі першого етапу юний «Фаворит» не зміг дати бій вінницькій команді

 

«Локомотив» - «Барком-Кажани» - 3:1. ВІДЕО

В четвертий день керманич «кажанів» Владислав Лазарчук дав в деякій мірі відпочити ряду основних гравців основного складу, які у неділю вийшли у матчі з «Локомотивом». Отже в стартовому складі: Коваліков, Мирошниченко, Пилипів, Кадюк, Пришляк, Тевкун та Бокшан з Флюнтом в якості ліберо. «Кажани» явно налаштовувалися дати бій «Локомотиву», і в деякій мірі це в них вийшло. В «старті» харків’ян - Дрозд, Стаценко, Татаринцев, Ковальчук, Рудницький, Єрещенко, ліберо - Фомін з Гармашем.

В першій партії рівна боротьба тривала лише до першої технічної перерви, коли господарі вели 8:7. Після цього за рахунок блоку вони довели перевагу до п’яти очок – 16:11. В цей момент Лазарчук зробив зміну в четвертій зоні – замість Мирошниченко, який, схоже, не попав у гру, вийшов Шиманський. До речі ці гравці мінялися і надалі. Тут же кардинальних змін у грі не внесло. Ян Єрещенко ще збільшив перевагу. У підсумку 25:19.

У наступних двох сетах боротьба була цікавішою. В третій партії суперники довго йшли врівень, «Барком» навіть лідирував – 23:22. Але кінцівка була за господарями – 26:24, які краще зіграли в нападі. В третьому сету до другої перерви лідирували підопічні Юрія Філіппова, але «кажани» за рахунок блоку вирвалися вперед на два очки – 19:17, і зуміли довести партію до перемоги, більш ефективно зігравши в атаці. 25:22. А ось в четвертій партії львів’яне вже не змогли скласти опір «Локомотиву». У підсумку – п’ята перемога «Локомотиву».

 

ПІДСУМКИ

Як і прогнозувалося напередодні чемпіонату, на першому місці після першого етапу головний фаворит чемпіонату – «Локомотив», на останній – омолоджений «Фаворит» лубенський, який після кардинальних змін аж ніяк не відповідає своїй назві. Напевно в регулярному чемпіонаті ці колективи збережуть ці позиції, якщо не відбудеться нічого екстраординарного – наприклад, серйозного підсилення лубенців, чи такого ж послаблення їх конкурентів.

Друге питання, хто опиниться в призовій «трійці», мало вирішиться у боротьбі решти команд, в меншій степені це стосувалося «Буревіснику», якому ще далеко до кращих кондицій. «Барком» вже в першому матчі обійшов в заочній боротьбі «Хімпром», обігравши його з рахунком 3:1. Потім сумчан випередила і «Вінниця», причому доволі впевнено – сумчани в жодній партії не брали більше двадцяти балів. Це досить несподівано, адже на першому етапі Кубку з таким же результатом верх взяли самі «хімікі». Напередодні підопічні Микола Пасажіна потрапили під «Локомотив», тож на принципову зустріч з «Вінницею» вони виходили не в доброму гуморі. В принциповій зустрічі з «кажаними» підопічні Олександра Бондаренка також не віддали жодної партії, хоча слід зазначити, що Владислав Лазарчук дав відпочити ряду основних гравців перед матчем із «залізничниками» - про це ми писали вище.

Звісно, до розв’язки ще далеко, і все в розподілі місць в регулярному чемпіонаті з другого по п’яте може змінитися, але вже зараз видно, що «Вінниця» та «Барком» всерйоз, і небезпідставно, націлилися на боротьбу за високі, можливо навіть, вищі нагороди. А ось стосовно «Хімпрому» питання ще є, адже команда суттєво омолодилися – не так, як «Фаворит», але все ж таки. Дещо проясниться картина вже на старті другого етапу, коли сумчани прийматимуть «Барком».

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник