Володимир ЖУЛА: «Ми не хочемо бути статистами в Суперлізі»

12:10 | 07 октября 2014

Сьогодні матчами з «Сєвєродончанкою» в Суперлізі дебютує чернігівський «Педуніверситет-ШВСМ». На питання прес-служби відповів головний тренер команди, відомий в минулому гравець Володимир ЖУЛА:

 

- Володимире, розкажіть, будь ласка, що представляє на сьогоднішній день «Педуніверситет»?

- Команда у нас молода, можна сказати, студентська. У складі навіть є дві школярки – дівчаткам по п"ятнадцять років. З досвідчених гравців можу назвати (замислився)… Ні, не можу, таких гравців в нашій команді немає. Середній вік команд напевно менше двадцяти років, а найстаршій волейболістці – двадцять два роки.

Що стосується підготовки до сезону, то вона проходила упродовж двох місяців, в основному в Чернігові. Провели кілька матчів із суперниками приблизного нашого рівня – в Білій Церкві, в Києві, а також в домашніх умовах.

- Чи є в команді гравці, на яких ви розраховуєте в майбутньому як на лідерів?

- Є надія на ліберо Євгенію Задніпровську, на зв’язуючу Анастасію Ткаченко, яка пробувала свої сили у тернопільській «Галичанці».

- Ви зіграли кілька спарингів. Як недоліки в більшому ступені показали ці матчі?

- В міжсезонні команди залишили дві основних доігровщиці Юлія Ворона та Олена Прокопенко, які відправилися грати до Фінляндії. Тому основна проблема – це прийом. Говорять: покажи мені своїх доігровщиків, я скажу тебе, що у тебе за команда. Тож нам потрібен час для того, щоб досягнути певного прогресу. Різниця між нашим колективом та клубами Суперліги досить таки велика – я бачив матчі чемпіонату минулого сезону. Я так розумію, що мене запросили на посаду головного тренера, щоб це відставання потроху зменшувати.

- До речі про посаду. Раніше ви допомагали Миколі Благодарному в чоловічому «Буревіснику». Тож у вас подвійний дебют – в якості головного тренера та в жіночому волейболі. Які враження від нової роботи?

- Скажу так: це дуже цікаво для мене. Відношення з підопічними складаються нормально. А як ми попрацювали, покажуть вже офіційні матчі. Поки що не бачу особливої різниці з хлопцями та дівчатами. Є, звісно, невеличкі нюанси. Поки що у мене, можна сказати, конфетно-букетний період, ми ще знайомимося оди з одним (з іронією).

Можу сказати, що в команді добра робоча атмосфера, яка тільки сприяє плідній роботі. «Педуніверситет» увійшов до Суперліги з претензіями на професіональну команду. Ось ігри із «Сєвєродончанкою» нам чітко підкажуть, на якому рівні ми реально знаходимося..

- Як ви вважаєте, на що може розраховувати чернігівська команда в Суперлізі?

- Серйозних турнірних задач, самі розумієте, ми вирішувати поки що не можемо. Тож наша задача демострувати супротив в кожному матчі і боротися за кожну партію, за кожне очко, щоб не бути звичайними статистами в цій лізі.

Як повідомив прес-службі ФВУ головний  тренер «Сєвєродончанки» Гарій Єгіазаров, команда без проблем добралася до Чернігова. В найближчий час чекайте на інтерв’ю з наставником.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник