«Орбіта» - «Регіна». Шість очок без особливого клопоту

02:55 | 06 октября 2014

Бронзові призерки минулого чемпіонату стартували матчами з одним з аутсайдерів попереднього сезону і не мав в них ніякого клопоту. І в цьому сезону команди будуть вирішити прямо протилежні задачі. Ну а поки що стислий огляд матчів в Запоріжжі.

 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» (Запоріжжя) - «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» (Рівне) - 3:0 (25:11, 25:8, 25:17). ВІДЕО

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»: Дрозд, Фролова, Сильченкова (к), Пугачова, Биценко, Скрипак; Дерюгіна (л), Кутнякова (л); Дудникова, Лучко, Сухорукова, Угленко, Савченко, Яструб. Тренер - Ігор Філіштинський.

«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»: Бєлова, Рудьо, Скороход, Лозинська, Грицуняк - капітан, Пономарьова, Кара (л), Вікторчук (л); Михальчук, Овезгельдіева. Тренер – Валерій Пархоменко.

Судді: А.Батюк (Кривий Ріг), К.Гранько (Харків).

3 жовтня 2014 року. Запоріжжя. Палац спорту ПАТ «ЗАБ».

 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» - 3:0 (25:11, 25:18 , 25:16). ВІДЕО

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»: Дрозд, Лучко, Сильченкова (к), Пугачова, Биценко, Скрипак; Дерюгіна (л), Кутнякова (л); Дудникова, Фролова, Сухорукова, Угленко, Савченко, Яструб. Тренер - Ігор Філіштинський.

«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»: Бєлова, Рудьо, Скороход, Лозинська, Грицуняк (к), Пономарьова, Кара (л), Вікторчук (л); Михальчук, Овезгельдіева. Тренер – Валерій Пархоменко.

Судді: К.Гранько (Харків), А.Батюк (Кривий Ріг).

4 жовтня 2014 року. Запоріжжя. Палац спорту ПАТ «ЗАБ».

У звітному турі ні в одному з матчів боротьби, по суті, не було. Тон грі задала Биценко. Олександра виграла перше очко і пішла на подачу. Тричі суперниці не змогли прийняти м"яч. А перше очко «Регіна» виграла, коли «горіла» 0:8. Легко і невимушено «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» набирала очки. У перших двох партіях опору, практично, не було. Так, рідкісні спалахи активної гри. Деяку подобу опору чинився в третьому сеті, коли на майданчику знаходилися гравці, спочатку перебували в резерві. Ігор Філіштинський в цьому матчі дав можливість пограти всім заявленим волейболісткам.

У складі на повторний поєдинок Філіштинський зробив одну заміну. Замість Катерини Фролової у старті вийшла Лідія Лучко. Почали, і, здавалося, матч буде точною копією першого, адже першу партію легко виграли - 25:11. Не було клопітно і в другому сеті. А от у третьому вболівальники трохи розхвилювалися. Гості навіть вели в рахунку 14:13, 15:14. А потім запал, якось, потух.

«Орбіта-ЗТМК-ЗНТУ» набрала максимум очок у першому турі. Тепер запоріжанок чекає виїзд в Чернігів, де вони зіграють з «Педуніверситетом».

 

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ, головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»:

- Нещодавно ми грали на турнірі з сьогоднішнім суперником, і там він виглядали значно краще. У першому матчі наша команда була більш налаштована на перемогу, а в другій грі був якійсь фактор розслабленості. Грали рівно, намагалися звести до мінімуму свої помилки. В таких іграх акцентуєш увагу на кількості неподаних подач, на кількості найпростіших і неуспішних блоків. Були і хороші красиві розіграші. Потрібно задовольнятися не тим, що в тебе є, а чого б ти міг не упустити. У другій грі команда не змогла виконати дванадцяти подач. У такому матчі я дозволяю ризикувати, дівчата шукають себе. Складно подавати м"яч, коли їм потрібно потрапити в певну точку, наприклад, сантиметрів сорок від бічної лінії. Вони ризикують, бо подачу, подану надійно, можна легко прийняти. Вони думають підспудно, що іншими елементами ми ці очки доберемо. І думи про те, що суперник не так сильний, так що фактор розслабленості має місце бути.

В принципі, взято шість очок, не програна жодна партія. Дай Бог, щоб зберегти команду в цей складний час.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайту сайт «Вся власть».

Источник