ВК «Хімік» підписав трьох новачків

10:55 | 02 октября 2014

Чотириразовий чемпіон України южненський «Хімік» поповнив свій склад трьома волейболістками. Серед новобранців - зв’язуючи Алла ПОЛІТАНСЬКА та Олександра ПЕРЕТЯТЬКО, а також універсальний гравець Олена РАСТОЧИЛО. Угоди з новобранцями підписані на один сезон. Таким чином, у складі «Хіміку» перед стартом сезону-2014/15 тринадцять гравців.

 

Алла Політанська відома широкому колу вболівальників з виступами за «Орбіту» (ще під дівочим по прізвищем Агєєва) і, особливо, за «Волинь», в складі якої двічі ставала володаркою Кубка України, і двічі ж визнавалася кращою зв’язуючою «Фіналу чотирьох», що проходили в Южному. Останні свої офіційні ігри на сьогоднішній день вона провела у другому фінальному турі чемпіонату України сезону-2012/13, також в місті, де гратиме найближчий сезон. Після цього пішла в декрет, в цьому році у неї народився син.

Алла ПОЛІТАНСЬКА. ДОСЬЄ

Майстер спорту України.

Амплуа – зв’язуюча.

Зріст - 184 см.

Народилася 27 вересня 1988 року в місті Антрацит Луганської області.

Перші тренери - Валентина Глотова (ДЮСШ, Антрацит), Віктор Іващенко (ЛВУФК, Луганськ).

Команди: «Орбіта» (Запоріжжя) - 2006-2011; «Континіум-Волинь-Університет» (Луцьк) - 2011-2013.

Досягнення

Володар Кубка України 2012, 2013рр. Срібний призер чемпіонату України 2012, 2013рр. Бронзовий призер чемпіонату України 2007 року. Учасниця 1/8 фіналу Кубка ЄКВ сезону-2011/12.

Краща зв’язуюча «Фіналу чотирьох» Кубка України 2012, 2013рр.

 

Олександра ПЕРЕТЯТЬКО є гравцем національної збірної, захищаючи її кольору в двох останніх відбіркових циклах - чемпіонату Європи-2013 і чемпіонату світу-2014 (перший раунд). З 2009 року Олександра грала за кордоном, а останнім її клубом в цей період став липецкий «Індезіт», але на початку минулого сезону команда через фінансові проблем знялася із змагань. Сама волейболістка пішла в декрет - влітку народила дочку. У сезоні-2010/11 грала проти «Хіміка» в складі бакинського «Азеррейла», в тому числі і в Южному, і в підсумку стала володаркою трофею - їй було присвоєно звання майстер спорту України міжнародного класу.

 

Олександра ПЕРЕТЯТЬКО. ДОСЬЄ

Майстер спорту України міжнародного класу.

Амплуа - єднальна.

Зріст - 185 см.

Народилася 11 квітня 1984 в Сімферополі.

Перший тренер - Віктор Гутіков.

Команди: «Іскра» (Луганськ), дубль - 1997-2000; «Динамо-Дженестра» / «Джінестра» (Одеса, Україна) - 2000-02, 2007-09; «Сєвєродончанка» - 2002-04, 2006-07; «Хімволокно» (Черкаси, Україна) - 2004-05; «Яловаспор» (Ялова, Туреччина) - 2005-06; «Динамо-Янтар» - (Калінінград / Москва) - 2009-10; «Азеррейл» (Баку, Азербайджан) - 2010-11; «Протон» (Саратовська обл.) - 2011-12, «Коледжлілер» (Анкара, Туреччина) - 2012-13; «Індезіт» (Липецьк, Росія) - 2013.

Досягнення

Срібний призер чемпіонату України 2008 року. Володар Кубка виклику ЄКВ 2011 року. Срібний призер чемпіонату Азербайджану 2011 року. Учасник чемпіонату світу (U-18) 2003 року (5 місце),

Учасник 1/8 фіналу Кубка ЄКВ 2007, 2009рр.

Гравець національної збірної.

 

Олена Расточило відома за виступами у складі «Керкінітіди» з Євпаторії, де виступала на позиціях діагональної та центральної блокуючої. Найвищим досягненням у кар"єрі є третє місце в «Фіналі чотирьох» Кубка України-2011/12, що проходив в Южному. Тоді «Керкінітіда» здобула перемогу над «Сєвєродончанка» програючи 0: 2.

Олена РАСТОЧИЛО. ДОСЬЄ

Кандидат у майстри спорту України.

Амплуа - універсал (центральна блокуюча / кутова нападниця)

Народилася 30 травня 1990 в Білій Церкві.

Зріст - 186 см.

Вихованка ДЮСШ м.Біла Церква (перший тренер - Ольга ДАТІЙ)

Команди: «Рось-Університет» (Біла Церква) - 2003-2007; «Керкінітіда» (Євпаторія) - 2007-2014.

Бронзовий призер Кубка України 2012 року.

 

Новачки «Хіміку» -2014/15 відповіли на запитання, запропоновані прес-службою клубу - про альянс з «Хіміком», про перші враження від роботи в команди, про цілі на сезон.

 

1. Як склався альянс між вами і «Хіміком»?

2.Перші враження від команди, тренувального процесу?

3. Як оцінюєте свою готовність до сезону?

4. Які цілі ставите собі в наступному сезоні?

 

Алла ПОЛІТАНСЬКА, зв’язуюча 26 років):

«Перехід в «Хімік» - дуже хороший крок у кар"єрі»

1. На мене вийшов директор клубу Євген Ніколаєв. Природно, я довго не роздумувала. Завжди хотілося грати в «Хіміку», потрапити в атмосферу чемпіонського клубу, де дівчата повністю викладаються на тренуваннях, знають свою роботу. Для мене це дуже хороший крок у кар"єрі.

2. Дівчат знаю, як ви розумієте, вже не перший рік, ще з тих пір, коли «Хімік» тільки вийшов до Суперліги. Хороший колектив. Тренувальний процес мені подобається, Сергій Іванович Голотов доступно пояснює. Звісно, після довгої перерви поки ще не можу увійти в робочий ритм. В цілому позитивні враження - компактне місто, що дуже зручно, море поряд, а для дитини морське повітря дуже корисне, а якісь побутові проблеми дуже швидко вирішуються.

3. Звичайно, вона ще не оптимальна, ще відчувається крепатура, десь сил не вистачає. Але в цілому, втягнулася.

4. Передусім, набрати форму. А якщо дивитися глобально, то, як і будь-якому спортсменові, мені хочеться перемагати в усіх турнірах, вдосконалюватися в ігровому плані.

 

Олександра ПЕРЕТЯТЬКО, зв’язуюча (30 років):

«Хімік» для мене як рідна команда »

1. У мене давно було бажання залишитися вдома, пограти в такому клубі як «Хімік» - найсильнішій команді країни, яка виступає в єврокубках. Плюс тренер, плюс умови роботи. Пропозиція надійшла ще в липні, коли я була на останньому місяці вагітності. До того часу я вже встигла відпочити і скучити по волейболу, і хотілося знову вийти на майданчик, а тут якраз пропозиція від «Хіміка», яку я, звісно, прийняла. Вирішили, що буду швидко відновлюватися, і вже через два тижні після народження дочки, почала робити легкі вправи.

2. Дівчат майже всіх вже давно знаю - і в збірній разом грали, і по життю спілкувалися. Враження від команди відмінне. Колектив як рідний, як ніби давно тут граю. Що стосується тренувального процесу, то заняття цікаві і різноманітні. Залишилося тільки оптимальну фізичну форму набрати, щоб виконувати тренерські плани на гру в повному обсязі.

3. Поступово набираю кондиції, не можу сказати, що відновлення після пологів мені дається важко. Можливо, тому що я готувала себе до повернення, у тому числі і фізично. Пік форми планується до листопада, коли «Хімік» стартує в єврокубках.

4. Перемоги у всіх змаганнях, в тому числі і в єврокубку. Вважаю, що це цілком реально.

 

Олена РАСТОЧИЛО, універсал (24 роки):

«Ще не усвідомила, що перейшла в «Хімік»

1. Після того, як закінчився великий волейбол в Євпаторії, я перебувала у Вінниці, де мене застав дзвінок головного тренера «Хіміка» Сергія Голотова. І, чесно кажучи, я ще не усвідомила, що перейшла в цю команду, до цих пір ще в шоці від цієї новини. Для мене велика несподіванка, що мене запросили в такий клуб, хоча несподіванка, не приховую, приємна.

2. Я в захваті. Мені складно поки щось додати.

3. Певна готовність, звичайно, є, але в цілому мені ще працювати і працювати. У нас в «Керкінітіді» не було ні «заліза», ні «тренажерки». Тут це є, і в чималій кількості. Може бути, ще і тому я в шоці (посміхається).

4. Навчитися грати в волейбол. Потрапивши в «Хімік», зрозуміла, що ще непочатий край роботи.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник