Володимир РОМАНЦОВ: «В матчі з «Локомотивом» у гравців адреналін пер такий, що рук не відчували»

21:55 | 01 октября 2014

В харківській групі Кубку України «Юракадемія» була серед претендентів на друге місце, адже досить вдало виступила на турнірі «Кубок Лева», де перемогла суперлігові «Барком» та «Хімпром». В цьому турнірі «юристи» львів’ян не перемогли, але це не завадило їм посісти друге місце та потрапити до фінальної частини. На питання прес-служби ФВУ відповів головний тренер «Юракадемії» Володимир РОМАНЦОВ

 

- Ми ставили перед командою задачу пройти до фіналу, - розпочав бесіду Володимир Іванович. – Ми розуміли, що нам по силам боротися з «Локо-Експресом», «Буревісником» та «Баркомом-Кажанами».

- В яких матчах порадувала гра команди?

- Вважаю, що свою найкращу гру ми показали як раз в матчі зі львівською командою, незважаючи на поразку. І ми реально мали вигравати, у нас було кілька матч-болів в четвертій партії. Так, при рахунку 24:23 на нашу користь після удару по лінії нашого гравця м’яч потрапив в майданчик – ми це бачили з двох камер, але було зараховано «аут». Був ще момент, якщо не помиляюся при рахунку 29:28, коли львів’яни – молодці, дістали м’яча майже з трибун, і по траєкторії бачилося, що він впаде на боці «Баркому», але він м’яко впав на трос, та скотився на нашу половину. Уявіть. У підсумку програли 29:31 та це, напевно, вибило хлопців з колії, поступилися і п’ятій партії.

­- Не доля, мабуть?

- Так. Я і хлопцям сказав: «По грі ви були достойні перемоги, і якщо є справедливість у світі, вона восторжествує».

- Чи була у вас стратегія проведення турніру – більш важливі, чи менш важливі матчі?

- Перемагати конкурентів – така стратегія. Багато чого вирішила перша гра, з «Буревісником». Наші матчі завжди носять принциповий характер: і хлопці налаштовувалися на цей поєдинок, і тренерський штаб. Чесно кажучи, очікували, що «Буревісник» буде сильніше.

- Кого б могли виділити у складі своєї команди за підсумками турніру?

- Лідерами були доігровщик Олег Шевченко та центральний блокуючий Олександр Грюк, які несли велике навантаження. Так в грі з «Баркомом» Грюк нападав двадцять дев’ять разів, а Шевченко дав 76% ефективності в атаці. А взагалі всі хлопці рівно зіграли. Відзначу, що на майданчик виходили волейболісти 1997 року народження: ліберо Дмитро Канаєв, перший темп Андрій Рогожин – в основному складі, а Вадим Луговой на заміну. Звісно, їм було важко, повітря не вистачало, коли з «Локомотивом», але таке горнило треба пройти.

- Бачу, «Юракадемія» в першій партії з «Локомотивом», що називається, «зарубилися»?

- Так. І це при тому, що до рахунку 18:18 ми дев’ять разів не подали. Так, була установка ускладнити подачу, але помилки не через це – у гравців адреналін пер такий, що рук не відчували (посміхається).

- Тепер у «Юракадемії» є непогані шанси вийти до фіналу Кубку…

- Так, і ми намагатимемось їх використати. Можливо, приймемо «Фінал чотирьох», побачимо.

- Після такого вдалого виступу не шкодуєте, що не вдасться виступити в Суперлізі?

- Так. Ми повідомляли Директорат, ще після «Кубку Лева», що готові виступати в Суперлізі, у нас є фінансові можливості для цього. Але було запізно: календар вже складений та підписаний у Міністерстві.

Я особисто дзвонив президенту СК «Фаворит» Володимиру Дорошу, а ви знаєте, що в цій команді грають діти, говорив: «У Суперлізі вам нема чого робити, заявитеся у вищу лігу, а ми зайдемо замість вас як конкурентоспроможний колектив». Але розуміння не почув. Як тренер, який працював з дітьми, розумію, що виступ в Суперлізі буде для юних волейболістів «Фавориту» як удар обухом по голові.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник