Віталій СТАДНІКОВ: «Вийшли у півфінал вдруге в історії команди»

15:55 | 01 октября 2014

Перемога «Дніпра» в групі Б-2 першого етапу Кубку України - найголовніша сенсація цієї стадії змагань. Господарі турніру перемогли «Хімпром», поступаючись 0:2, потім іншу суперлігову команду - ВК «Вінниця», а в заключному матчі з омолодженим «Фаворитом» забезпечили собі загальне перше місце та відмінний шанс потрапити до фіналу. Проте керманич «Дніпра» Віталій СТАДНІКОВ доволі спокійно сприйняв результат, зауваживши на проблемних місцях колективу та рівні підготовки суперників:

 

- Віталію, для вас самого підсумковий результат є несподіванкою, чи все ж таки в глибині душі ви сподівалися на нього?

- Після перших чотирьох партій першого нашого матчу, із «Хімпромом», ми побачили, що команда грає дуже непогано і зрозуміли, що можемо добитися високого результату.

- Які зміни відбулися в команді після двох програних партій?

- В перших партіях ми заграли молодих гравців - зв’язуючого Дмитра Колпакова та доігровщика Павла Шиліна, але у них гра не пішла, тому були зроблені дві заміни – вийшли досвідчені Олександр Фурман та Анастасій Остроумов. З ними команда преобразилася, почала показувати той волейбол, який привів до підсумкового результату.

- Всі три партії ви виграли на балансі. Що вирішували долю кінцівок?

- В ключові моменти якраз вдало зіграли Фурман та Остроумов. Хочу також відзначити, що добре провів турнір ліберо Дмитро Романцов. Якщо говорити про складові перемоги над «Хімпромом», то одна із основних - ефективна гра першим темпом, де з діяли Олександр Терещук та Олексій Шкут.

- Відповідно й прийом був на рівні, так?

- Саме так, а ще ми вдало діяли на подачі. За рахунок цього у нас і вийшла гра першим темпом.

- Доля групового турніру для «Дніпра», можна казати, вирішувалася у грі з командою Вінниці. Чи показав суперник те, що ви чекали від нього?

- Вінницький колектив зараз знаходиться не в оптимальних кондиціях. Тому, скоріш за все, ми й виграли, хоча зіграли досить непогано. У складі суперника доволі досвідчені волейболісти і, впевнений, в чемпіонаті команда додасть. Крім того, наскільки знаю, будуть у вінничан ще нові гравці.

- Чи задоволені якістю гри команди на першому етапі Кубку?

- В цілому так, але незадоволений діями наших молодих волейболістів. Ми розраховували,  що вони, як то кажуть, «вистрілять», але маємо проблеми в цьому відношенні, як і в минулому сезоні.

- Напередодні Кубку ви говорили, що ігри покажуть, над чим треба працювати…

- Більше треба працювати над нападом, тому що в деякі моменти це елемент залишає бажати кращого. А крім того, блок.

- В півфіналах Кубку отримали доволі цікавий розклад: команди Суперліги поборються за одну путівку, команди «вишки» - за іншу. Тож у «Дніпра» є відмінний шанс посперечатися за трофей у фіналі. Гріх не використати таку можливість, згодні?

- Так, згоден. Останній раз тринадцять років тому дніпропетровська команда грала у «Фіналі чотирьох». Це було вперше в історії волейболу нашого міста. Вважаю, що й суперник нам по зубам. Тому в матчі з вінницькій командою ми саме так мотивували хлопців – перемогти та уникнути зустрічі з «Локомотивом» в півфіналі.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник