«Локомотив» націлений на перемогу в чемпіонаті та Кубку , а також фінал єврокубку

23:40 | 29 сентября 2014

Харківський «Локомотив» провів презентацію команди нового сезону-2014/15. На ній були представлені новачки клубу – Сергій ГУМЕНЮК, Дмитро СУХІНІН, Олександр СТАЦЕНКО та Костянтин ЖИЛИНСЬКИЙ, а потім представники клубу відповіли на питання ЗМІ:

 

Євген ЩЕРБИНА, президент ВК «Локомотив»:

- Всі ви напевно знаєте, що ми закінчили минулий сезон не догравши чемпіонат Росії і, таким чином, в цьому сезоні у нас залишаються матчі всеукраїнського календарю – чемпіонат та Кубок, та Кубок ЄКВ. Безумовно, ми налаштовуємо команду на самі високі місця у всіх змаганнях. Ставимо задачу в 15-й раз завоювати звання чемпіону, в черговий раз виграти Кубок та пройти якомога далі в єврокубку. Нагадаю, на європейській арені, так склалося, ми зіграємо з «Хімпромом», а переможець нашої пари зіграє – з переможцем суперництва команд Фінляндії та Бельгії.

- Кілька слів про новачків…

- Всі вони відомі широкому загалу вболівальників, всі – з великим досвідом виступів за клубні команди на міжнародному рівні та входять до складу національної збірної, базовою командою якої, як ви знаєте, є «Локомотив». По комплектації всі питання на сьогоднішній день зняті, всі вони вихованці українського волейболу, зокрема «Локомотиву».

Що стосується інших команд, то в них відбулися великі зміни, в тому числі і в складі призерів – в «Хімпромі» та «Фавориті». Хто знає, може, це дасть поштовх та з’явиться перспективна молодь, адже в останні роки у двері збірної майже ніхто не стукався.

Наша дочірня команда «Локо-Експрес» також перетерпіла серйозні зміни. Сьогодні цей колектив складається з 15-18-річних хлопців, на яких ми покладаємо певні надії.

 

Юрій ФІЛІППОВ, головний тренер ВК «Локомотив»:

- В першу чергу хочу подякувати керівництву Південної залізниці, нашому почесному президентові Віктору Остапчуку за те, що в цей складний час була знайдена можливість, щоб команда провела виїзні збори в Миргороді та Южному, а також зіграла серію матчів в Польщі. Все пройшло за планом. Задачі поставлені, і ми сподіваємося, що їх виконаємо.

- Чи є пріоритет серед змагань?

- Так. В сезоні-2012/13 ми дійшли до півфіналу Кубку ЄКВ. Хотілось би покращити цей результат та, як мінімум, зіграти в фіналі.

 

Володимир ТАТАРИНЦЕВ, капітан ВК «Локомотив»:

- Так, згоден з Юрієм Івановичем, ми вже давно не виходили до фіналу, тож хочеться не тільки це зробити, але й завоювати трофей. Вважаю це нам по силам.

 

Костянтин ЖИЛИНСЬКИЙ, центральний блокуючий ВК «Локомотив»:

- Враження від переходу позитивні. Адже час від часу ми розмовляли і з Євгеном Васильовичем, і Юрієм Івановичем стосовно можливого виступу за «Локомотив», але завжди цьому щось заважало. То був довгостроковий контракт з «Кримсодою», який неможна було розірвати, то я поїхав грати за кордон – в Казахстан. Зараз все склалося добре. Тож намагатимемося виконати поставлені задачі, якомога вище піднятися в єврокубках.

 

Олександр СТАЦЕНКО, діагональний ВК «Локомотив»:

- Дуже радий, що повернувся до «Локомотиву» - додому завжди приємно повертатися. Що стосується задач, то будемо старатися виконати їх по максимуму.

 

Сергій ГУМЕНЮК, зв’язуючий ВК «Локомотив»:

- Чесно кажучи, неначе нікуди і не йшов, так швидко минуло два роки. В наступному сезоні намагатимуся підвищити рівень майстерності та допомогти команді у виконанні задач.

 

Дмитро СУХІНІН, доігровщик ВК «Локомотив»:

- Радий, що потрапив в «Локомотив», в своє рідне місце та найсильнішу команду країни. Тож хочеться бути корисним команді.

 

Євген ЩЕРБИНА:

- Чи буде ще підсилення?

- Ні. Я вважаю, ми достатньо підсилилися – відразу чотири новобранця, такого в минулі роки у нас не було. Всі найкращі гравці України виступатимуть під прапором «Локомотиву».

- Яка подальша доля Дмитра Терьоменка, який довгий час виступав в команді?

- У нього завершився контракт, та він захотів випробувати себе в більш сильному чемпіонаті, але поки не визначився, де зіграє в наступному сезоні. За тією ж причиною пішов болгарин Георгі Братоєв. Вважаю, ми укомплектовані добре.

- Зрозуміло, що рівень чемпіонату Украхни не дуже високий, а в чемпіонаті Росії немає можливості грати. Чи немає задумок проводити турніри за участю команда інших країн, наприклад, Польщі, Білорусі?

- Ми багато думало про це, і навіть вели перемовини з білорусами та поляками, але в цих країнах відпрацьований національний чемпіонат, тому складно знайти вікна в цьому календарі. Ми були б раді організовувати у себе такі турніри. Думали про участь в Шенкер-лізі, де грають прибалтійські команди, але вклинитися в неї не так просто. Перед нашим виступом в чемпіонат Росії було проведена велика робота – і з нашого боку, і з боку Всеросійської федерації, адже було чимало противників цієї ідеї. Ми думатимемо про участь в таких змаганнях.

ВІДЕО ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЇ

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Локомотив»

Источник