Кубок України. Третій день. «Дніпро» та «Хімпром» - у фіналі

11:40 | 28 сентября 2014

За підсумками третього дня харківського етапу Кубку України визначилося коло претендентів на дві путівки у фінальну частину змагань.  Це місцеві команди «Локомотив» та «Юракадемія», а також «Барком-Кажани». А в Дніпропетровську турнір вже завершився, і завершився несподівано.

 

ХАРКІВ

«Локо-Експрес» - «Юракадемія»  - 1:3 (25:16, 18:25, 21:25, 11:25)

Перший матч третього ігрового дня подарував уболівальникам волейболу харківське дербі: «Локо-Експрес» - «Юракадемія». Обидва колективи в нинішньому сезоні будуть виступати у вищій лізі чемпіонату України, і тому кубкове дербі носило і характер генеральної репетиції перед стартом чемпіонату.

Перша партія залишилася за підопічними Анатолія Янущика. А от другий сет взяли «юристи». Гра у другої команди «Локомотива» розладналася. Вирішальному в цьому дербі була третя партія. Команди довго йшли на рівних і поперемінно були в ролі наздоганяючих. Неприємне зіткнення в середині партії ліберо «Локо-Експрес» з одним зі своїх же гравців у захисті на щастя в серйозну травму не перейшло. І навіть на куражі «Локо-Експрес» спробував після цього перехопити ініціативу. Але в кінцівці партії свою невелику перевагу «юристи» втримали і схилили чашу терезів в свою користь. Четверта партія явно вдалася більшою мірою «Юракадемії», а ось «Локо-Експрес» на подальше продовження боротьби зібратися не зміг  - 3:1. Підопічні Володимира Романцова зробили вагому заявку на вихід в фінал.

 

«Барком» (Львів) - «Локомотив» (Харків) - 0:3 (15:25 16:25, 18:25)

Харківський «Локомотив», як і в попередньому матчі не мав особливих проблем в наборі очок. Матч з «Баркомом» не ніс особливої інтриги. «Локомотив» з самого початку вів гру і не випускав ініціативи зі своїх рук. А ось львів"яни, які провели до цього два п"ятисетових матчи були явно не в силах піднести сюрпризи чемпіону. У підсумку за менш ніж годину з чвертю підопічні Юрія Філіппова відсвяткували «суху» перемогу.

У підсумку лідером групи є харківська «Юракадемія», яка в трьох матчах набрала 7 очок. Харківський «Локомотив» у двох іграх набрав шість очок і є головним претендентом на перемогу в групі. У «кажанів» - 4 очки. «Локо-Експрес» не зміг поповнити свій актив набраних пунктів - 1. Чернігівський «Буревісник», який сьогодні був вихідним, продовжує з нулем замикати таблицю групи.

Чи вистачить сил «Баркому» перемогти заключний день «Буревісник», який відпочивав, адже для львів’ян це четвертий матч поспіль. В разі перемоги вони наздоженуть «юристів», але це не гарантує їм путівку в фінальну частину – все залежатиме від співвідношення партій, а можливо, прийдеться рахувати і співвідношення очок. 

 

ДНІПРОПЕТРОВСЬК

А ось у Дніпропетровську вже стали відомі обидва володаря путівки в «Фінал чотирьох» Кубка України. Несподівано господарі групи зуміли набрати 8 очок в трьох іграх і очолили турнірну таблицю. З другого місця (7 очок) у вирішальну стадію Кубка країни виходить «Хімпром» (Суми).

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Локомотив»

Источник