Кубок України. Харків. Перший день

12:25 | 26 сентября 2014

Одноосібним лідером першого етапу Кубку України в Харкові стала місцева «Юракадемія», яка в трьох партіях обіграла оновлений та омолоджений «Буревісник». В іншому матчі суперліговий «Барком-Кажани» мав проблеми з молодими «залізничниками», але два очки все ж таки набрав.

 

Матчі відкриття сезону в Харкові вийшли різними за сценарієм, але вельми видовищними, незважаючи на те, що в справа ще не вступив чинний чемпіон України - харківський «Локомотив».

 

«Барком-Кажани» (Львів) - «Локо-Експрес» (Харків) - 3:2 (30:28, 22:25, 25:22, 15:25, 20:18)

У першій грі сьогоднішнього дня ледь не сталася сенсація. Резервісти чемпіона - команда «Локо-Експрес», яка в наступному сезоні виступатиме у вищій лізі чемпіонату країни, зуміла проявити характер і завидну волю до перемоги. У матчі з «Баркомом» підопічні Анатолія Янущка лише на «більше-менше» поступилися в першому сеті, потім змогли взяти сет другий сет. Львів"яни схаменулися лише в третій партії, але все ж зловили кураж харків"яни змогли відновити рівновагу в рахунку партій і перевести матч в тай-брейк. В скороченому сеті спочатку перевага була у досвідченіших львів"ян, проте в самій кінцівці партії «Локо-Експрес» зумів наздогнати суперника і в підсумку відродити інтригу в матчі. Нерви, помилки з обох сторін, плюс емоції (головний тренер «Експресу» навіть отримав жовту картку за зайве прояви емоцій на адресу суддів), але в підсумку удача посміхнулася «кажанам». Ну, а підопічні Анатолія Янущіка заслуговують вельми схвальних оцінок за свою гру. Особливо відзначимо в складі харків"ян Олега Плотницького, який, нагадаємо, провів насичений та успішний сезон у пляжному волейболу, і капітана команди Владислава Богатирьова. На думку багатьох фахівців та вболівальників, ці волейболісти вже цього сезону можуть стати лідерами цієї молодої команди.

 

«Буревісник» (Чернігів) - «Юракадемія» (Харків) – 0:3 (19:25, 19:25,19:25)

У другому матчі дня інтрига у протистоянні «Юракадемії» і «Буревісника» була лише на початку першої партії. Потім «юристи» зуміли нав"язати свою гру підопічним екс-тренера «Юракадемії» Миколи Благодарного і всі три сету взяли як під копірку.

Що ж, сезон розпочався з непоганою кубковій інтриги і поки ще рано судити про якість волейбоа, оскільки команди лише почали вкочується в сезон. Однак вже хочеться сподіватися, що в нинішньому чемпіонаті України знову буде і інтрига, і красивий волейбол і нехай зараз в наш непростий час, є багато проблем, але волейбол в Україні живий і тут без всяких цитат - крапка.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Локомотив»

Источник