Владислав ЛАЗАРЧУК: «За другу путівку буде жорстка конкуренція»

13:40 | 25 сентября 2014

Львівський «Барком-Кажани», який в минулому сезоні дебютував в Суперлізі, міжсезоння провів ударно, зігравши більше всіх матчів, причому більшість з них за межами України. Крім того, львів’яни не тільки зберегли свій склад, але й посилилися – до «Баркому» перейшли Ігор Коваліков та Олександр Мирошниченко, які захищали кольори «Кримсоди», та Володимир Тевкун з «Буревісника». Нагадаємо, що й наставник у «кажанів» новий – Владислав ЛАЗАРЧУК, який раніше допомагав Віктору Михальчуку.

 

- У «Баркома» було дуже насичене міжсезоння, як ви оцінюєте готовність команди до сезону?

- Відсотків на сімдесят.

- Як адаптувалися у складі «Баркому» новачки?

- Новачки добре влилися у склад команди, проблем з адаптацією не виникло.

- Минулого уїк-енду львівська команда команда виступала на турнірі в Румунії…

- Грали з командами вищого та першого румунського дивізіонів – один матч виграли, в двох – поступилися («Tricolorul LMV Ploiesti» - 3:0, «VCM Piatra Neamt» – 3:2, «Unirea Dej» - 1:3. – прес-служба). Ігри вийшли дуже корисними для нас, показали наші слабкі сторони – нам ще є над чим працювати і в тактичному плані, і в технічному.

- Пройшла інформація, що на «Кубку Лева» через травму не виступав основний зв’язуючий Ігор Коваліков…

- Так, він отримав травму напередодні турніру, але зараз вже в строю – на турнірі в Румунії він вже грав і вже майже відновив кондиції.

- Ви влітку були назначені головним тренером «Баркому». Наскільки ви вже звикли до нової ролі, до більш високої відповідальності?

- Я якось намагаюся про це не думати, просто працюю собі й все. Ніяких проблем в керівництві гравцями немає, звісно, в будь-якій команді є свої нюанси. Дуже мені допомагає в цьому досвід роботи з Віктором Михальчуком. Для мене це була велика школа працювати пліч-о-пліч з таким спеціалістом.

- Наскільки вагомими ви вважаєте кадрові втрати, які відбулися в міжсезонні?

- Колектив залишили Олег Ратушняк, Дмитро Мельник, Микола Ігнатеня та Костянтин  Медяник. Не вважаю ці втрати вагомими і гадаю, що з приходом новачків ми лише додали.

- Яку гру ви намагаєтеся привіти своїм підопічним?

- Швидку та технічну, звичайно ж.

- Кубок України важливий для «Баркому», чи це етап підготовки до чемпіонату?

- Це і підготовка до чемпіонату, і турнірні задачі ми також ставимо – намагатимемось пройти далі. Гадаю, що на другу путівку претендують відразу чотири команди групи, тож конкуренція буде жорсткою. В цілому, вважаю, що група у нас достатньо рівна. Буде важко, тим більше що харків’яни грають у своєму майданчику, а «Буревісник» завжди був незручною командою.

- Чи готові ваші підопічні грати в такому щільному графіку?

- Готові, адже ми провели багато ігор в міжсезонні. Команда в більшості своїй отримала перший міжнародний досвід. При цьому добре себе показала.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник