Микола БЛАГОДАРНИЙ: «Спробуємо поборотися за путівку у фінальну частину Кубку»

17:10 | 24 сентября 2014

Чернігівський «Буревісник-ШВСМ», як і низка інших клубів Суперліги, поніс в міжсезонні значні кадрові втрати, але, як і в останні роки команда складатиметься їз своїх вихованців. На питання прес-служби ФВУ відповів головний тренер «студентів» Микола БЛАГОДАРНИЙ:

 

- Традиційно для останніх років команда розпочала підготовку наприкінці літа в Чернігові на Десні, а точніше 23 серпня. Десять днів займалися загально-фізичною підготовкою, після чого перейшли в ігровий зал.

- Чи вдалося отримати ігрову практику під час підготовки?

- На жаль, з командами інших міст ми не перетнулися, тому обмежилися традиційним турніром, присвяченому визволенню Чернігова 19-21 вересня, в якому взяли участь п’ять місцевих команд: два «Буревісника-ШВСМ», «Освіта», «Чернігів-спорт» та збірна області, у склад якої увійшли в основному ветерани.

- Що показав турнір?

- Що роботи ще непочатий край.

- Наскільки я знаю, в команді відбулися серйозні кадрові зміни…

- Так. Команду залишили волейболісти, які відігравали роль у минулому сезоні: Володимир Тевкун, Олексій Денін, Віталій та Євген Скабіни, Максим Ніколайчук, Артур Супруненко. Зараз в «Буревіснику» тренуються чотирнадцять волейболістів: перші темпи – Олександр Гладенко, Денис Данілов та Олексій Білик, другі темпи – Роман Резніков, Богдан Татаренко та Олексій Прохоренко, зв’язуючі – Володимир Борисенко, Денис Копич та Денис Єрмолаєв, діагональні – Павло Дикун та Георгій Яловенко, ліберо – Андрій Педора, Олександр Старченко та Максим Чуб. З них лише шість приймали участь в іграх минулого сезону.

- Решту вакансій закрили вихованці місцевої ДЮСШ?

- Місцеві школи, на мій погляд, не працюють у волейбольному напрямку, і, судячи з всього, працювати не хочуть. Незрозуміло для чого взагалі вони існують. Тож інші позиції закрили гравці, які підготовлені в Черніговському педуніверситеті в системі «Буревіснику».

- Як і в минулі роки вам допомагає Володимир Жула?

- Ні, зараз в якості помічника Роман Носко, а Володимир Жула очолив жіночу команду Чернігова «Педуніверситет», яка вперше стартує у Суперлізі. В цій команді, до речі, грають дві його дочки – дівчатка 15-ти та 17-ти років, я аж ніяк не міг лишити його можливості попрацювати з ними. А його перспективи як тренера оцінюю дуже високо – у мене був чудовий помічник, тож побажаю йому вдачі на нелегкому тренерському шляху, своїми людськими та професіональними якостями він ії заслужив.

- На що розраховуєте на першому етапі Кубку України в Харкові. Зрозуміло, що безперечний фаворит тут «Локомотив». Поборетеся за другу путівку?

- Навряд чи, адже хлопці ще не відійшли від кросів. Та й взагалі ми зазвичай розпочинаємо не дуже вдало. Але спробуємо поборотися.

- Коли ви плануєте вихід команди на високу ступінь готовності?

- У складі команди в більшості своїй гравці, які професіонально займаються волейболом лише другий рік. В основній шістці – це один перший темп та один доігровщик, і ці дві позиції не дають нам підстав розраховувати на багато. Будемо удосконалювати майстерність, а там як карта ляже. Звісно, гратимемо на характері, як це було останніми роками.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник