Віталій СТАДНИКОВ: «Налаштовані на добру гру та добрий результат»

11:10 | 24 сентября 2014

«Дніпро» - один з трьох колективів вищої ліги, що вирішили посперечатися за Кубок України.  Більше того, дніпропетровська команда є господарем одного з турнірів. Старт «вишки» запланований лише в листопаді, тож для дніпрян кубкові матчі із колективами Суперліги буде добрим досвідом перед більш важливим змаганням. А якщо вони увійдуть до двійки кращих, то можна буде сказати, що «одним пострілом вбили двох зайців». На питання прес-служби ФВУ відповів головний тренер «Дніпра» Віталій СТАДНИКОВ:

 

- Підготовку ми розпочали з початку серпня, а в ігровий зал ми увійшли лише два тижні тому. Тож готовність команди ще далеко не максимальна. Підготовка проходила в Дніпропетровську.

- Які зміни відбулися у складі команди в міжсезонні?

- «Дніпро» залишили Сергій Ісаєнко та Микита Курлапов, а прийшли - два гравці, які є дніпропетровцями, Анастасій Остроумов та Віталій Бондар.  Порівнювати нинішню команду з минулорічною поки що зарано – це можна буде сказати тільки після офіційних матчів. Але великий плюс є в тому, що нам вдалося зберегти і команду взагалі, і ії кістяк зокрема.

- Чи вдалося провести спаринги у період підготовки?

- Ні, адже це пов’язано з витратою коштів – такої можливості, на жаль, немає.

- На що націлює команду керівництво у вищій лізі?

- Першочергова задача – потрапляння у фінальну «четвірку», а там вже поборемося за медалі.

- Те, що ігор у вищій лізі заплановано не так багато – всього вісімнадцять за сезон, це плюс чи мінус?

- Це, звісно, мінус, але при нинішньому матеріальному стані команд, все ж таки є позитивним моментом. Взагалі, дуже важливо, що вдалося зберегти чемпіонат у вищій лізі. Розділення команд за територіальним принципом – це найкращий вихід для учасників.

- Які задачі ставляться перед «Дніпром» на домашньому етапі Кубку України?

- Гадаю, що в доброму стані знаходиться «Хімпром», який провів вже ряд турнірів, по моїй інформації добре укомплектована та підготовлена команди Вінниці. «Фаворит» начебто значно омолодився. Але гра покаже, ми ж намагатимемось зіграти якомога краще, щоб пройти у фінальну частину Кубку. Розраховуємо і на підтримку своїх вболівальників. Гадаю, що вони вже скучили за волейболом, та й мої підопічні налаштовані показати добрий результат.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник