110 команд - рекорд фестивалю з волейболу пляжного серед дітей

12:55 | 22 сентября 2014

З 19-го по 21 вересня у столиці України, на острові Долобецький, що на Дніпрі, пройшов Відкритий Кубок Києва з пляжного волейболу серед дівчат та юнаків у вікових категоріях до 14-ти, до 16-ти та до 18-ти років.

 

Турнір проводиться третій рік поспіль, і цьогоріч, окрім Київської федерації волейболу, до числа організаторів долучилася Федерація волейболу України,котра в свою чергу, посприяла тому, щоб турнір був включений до програми Європейських фестивалів з волейболу пляжного серед дітей -- подібні заходи в цьому році проводилися у 14-ти країнах нашого континенту. Таким чином партнерами Відкритого кубку Києва стали також Європейська конфедерація волейболу та відомий спортивний бренд Mikasa.

Турнір має не досить довгу історію, але навіть організатори були приємно здивовані кількістю учасників, що заявилися. У змаганнях узяла участь рекордна кількість команд -- 110, що представляли 18 міст, а також 15 регіонів України. Вже під час урочистої церемонії відкриття турніру усіх учасників чекав сюрприз: кожна команда отримала у подарунок м’яч Mikasa. Ці м’ячі були спеціально надіслані в Україну від ЄКВ в рамках підтримки Європейських дитячих фестивалів. Хлопці та дівчата не менше зраділи й формі, що була виготовлена спеціально для цього турніру. А тим часом шість сучасно обладнаних кортів чекали на справжній ураган дитячих емоцій та пристрастей!

Сприяла і погода, яка подарувала, мабуть, останні у цьому році по-справжньому теплі і сонячні дні саме юним любилетям волейболу. Впродовж трьох днів спортсмени проявили весь свій ентузіазм і спортивний азарт.

«У пляжний волейбол я граю два роки, та мені вперше доводиться бачити так багато сильних суперників. Ми з моєю партнеркою їхали в Київ з метою перемогти у турнірі, та зараз бачимо, що і потрапити до п’ятірки буде дуже круто. У будь-якому разі ми щасливі -- повернемося додому з новим м’ячем. У нашого тренера їх завжди бракує», -- відзначила 14-річна Аліна з міста Боярка.  

 

Заслужений тренер України Ігор Романенко був особливо відзначений організаторами як наставник, що забезпечив найбільшу кількість своїх вихованців серед команд юнаків. «Ми, дитячі тренери, знаходимось унизу піраміди, тому коли нашу роботу помічають, це приємно, -- говорить Ігор Генадійович. -- Але в першу чергу це свято для дітей! Коли вони повертаються з новими м’ячами до своїх тренувальних залів, то на наступні заняття приводять з собою друзів. Ті друзі у свою чергу приводять своїх товаришів. Тобто процес залучення молодого покоління до волейболу стає у декілька разів ефективнішим. Як тренер з багатим досвідом, підтверджую, що волейбол виховує дуже порядних і інтелектуально розвинених дітей. У більшості з них не буває проблем з успішністю у навчанні в школі. Вони -- майбутнє нашої нації».

Велика заслуга в організації змагання належить Київській федерації волейболу. Її президент Максим Ковальчук відзначає: «Ми започаткували цей турнір на честь відомого дитячого тренера та організатора Юрія Затворницького, який дав путівку в життя сотням гарних спортсменів, виховав порядних людей. За три роки, що існують змагання, маємо суттєвий прогрес. Матчі обслуговують професійні судді, відчутно піднявся рівень і самих гравців. Ми досягли прогресу і в організаційному плані. Якщо перший турнір ми проводили на любтительських майданчиках, то зараз, завдяки пляжному комплексу «Olmeca Plage», який нас прихистив, маємо шість чудових сучасник кортів, які розташовані у самому серці Києва, у Гідропарку, з чудовим видом на Києво-Печерську лавру. Гості нашого міста радіють, і ми хочемо, щоб Київ надалі закріпив за собою статус столиці пляжного волейболу України. У нас є плани, щоб у майбутньому наш турнір став міжнародним. Якщо до нас будуть приїжджати сильні команди з-за кордону, це стане лише додатковим стимулом для розвитку наших гравців. Обмін досвідом і набуття змагальної практики з сильними суперниками є дуже важливим. Це і є фундамент для майбутніх перемог наших національних збірних!» 

 

«Даний турнір став, насправді, окрасою сезону пляжного волейболу в Україні. Нам вдалось зібрати в одному місці як зовсім юних спортсменів, котрі роблять лише свої перші кроки в пляжному волейболі, так і гравців, які мають за мету поборотись за високі місця на чемпіонатах Європи та Світу в наступному році. Такий обмін досвідом дуже корисний як для спортсменів так і для тренерів, - коментує Олександр Самсонюк, координатор ФВУ з волейболу пляжного. - Підтримка таких турнірів Європейською конфедерацією волейболу та компанією Мікаса - це чудова ініціатива, яка надає можливість залучити ще більшу кількість дітей до занять цим прекрасним видом спорту, а також стимулювати організаторів до подальшого розвитку турнірів.»

Турнір, що фактично завершив сезон пляжного волейболу в Україні, сподобався усім учасникам. І переможених, за великим рахунком, серед них не було. Та все ж відзначимо ті команди, що посіли перші місця на змаганнях.

Серед хлопців тріумфували В’ячеслав Гурин і Владислав Павлюк з Рівного (вікова категорія – U-18), Олег Вінічук і Михайло Свирид також з Рівного (U-16), Валерій Роля і Ростислав Мошак з Ужгорода (U-14).

Серед дівчат головні призи вибороли Анастасія Лисенко і Анна Ковальчук з Чернігова (U-18), Вікторія Лисиця і Катерина Дашевська з Рівного (U-16), а також Анастасія Волосян і Лідія Олійник з с.Чулаківка Херсонської області (U-14).

 

Більше новин:

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник