Микола ПАСАЖІН: «Є трохи часу, щоб допрацювати в деяких питаннях»

23:25 | 18 сентября 2014

Минув майже тиждень після того, як сумський «Хімпром» виграв передсезонний турнір у Львові. Так що, вже можна робити більш глибокий аналіз виступу команди і певні висновки. Слово головному тренеру переможців «Хімпрому» Миколі ПАСАЖІНУ.

 

- Звичайно ж, завжди приємно вигравати турніри, особливо коли перемагаєш в ньому другий рік поспіль. Ми не дуже вдало стартували на цей раз, програвши два матчі, але потім хлопці зібралися і зуміли добитися позитивного результату.

- Уже можна говорити про те, хто є основними виконавцями команди по лініях?

- Тренерський штаб дав можливість у Львові пограти практично всім волейболістам, які виїжджали на турнір. І вже під час проведення ігор став вимальовуватися основний склад. Це зв’язуючий Юрій Синиця, діагональний Олександр Гребенюк, доігровщік Дмитро Шоркин та Микола Мороз, центральні блокуючі Дмитро Богдан та Олексій Попельнух, ліберо Артем Антоненко. Втім, цілком можливі також інші варіанти. Капітан команди - Дмитро Шоркин, один з найдосвідченіших гравців і може при необхідності завести хлопців на майданчику. Сподіваюся, що упродовж усього сезону він буде надійним помічником тренерського штабу.

- Повертаючись до матчів у Львові, який з них Вам більше запам"ятався?

- Швидше за все, фінал з харківською «Юракадемією». По ходу нього ми двічі програвали, але змогли вирівняти становище й у підсумку домогтися перемоги. Переломним, я вважаю, був четвертий сет, який «Хімпром» виграв з рахунком 25:23. А потім вже перемогли на тай-брейку 15:11.

- Скоро вже початок офіційних матчів. Як Ви вважаєте, команда вже повністю готова до старту?

- Я впевнений, що немає такого тренера, який був би завжди і всім задоволений. Звичайно, і у нас є чимало проблем. Але на даний момент, вважаю, ми непогано підготувалися, і львівський турнір це довів. Попереду ще є трохи часу, щоб допрацювати в деяких питаннях.  А 24 вересня команда виїжджає до Дніпропетровську на перший етап Кубку України, де наше завдання - зайняти одне з перших двох місць, щоб пробитися у фінальний етап. Серед суперників лубенський «Фаворит», вінницький «ВНАУ» та місцевий «Дніпро».

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайту СК «Сумихімпром»

Источник