Результати чемпіонату Європи до 20 років

12:25 | 09 сентября 2014

На вихідних були зіграні фінальні матчі чемпіонату Європи з волейболу пляжного серед спортсменів віком до 20 років. На жаль українських команд в фінальній четвірці не було.

 

Цьогорічні результати українських команд на вікових європейських першостях не такі яскраві в порівнянні з виступами на чемпіонатах Світу. Якщо виступ на чемпіонаті Європи до 18 років в Норвегії можна вважати практично провальним: юнаки - 17 місце, дівчата - 25 місце, то результати виступу українців в Італії значно кращі, проте сподівання все ж таки були вищими.

Для Єлизавети Суліми та Дарії Удовенко турнір розпочався досить вдало. В своїй групі вони з однаковим рахунком 2-0 перемогли суперниць з Болгарії, Ісландії та Росії. Перше місце в групі забезпечило нашим дівчатам вихід відразу до 2-го раунду плей-офф. Таким чином наступним суперником нашим дівчат стали турчанки Nezir-Keskin, котрих Суліма / Удовенко також здолали з рахунком 2-0 (21-17, 21-17). В матчі за вихід у півфінал українкам довелось зустрітись з командою Швейцарії Glenzke-Schneider. Саме вони й виявились головною перепоною на шляху до п"єдесталу - 2-0 (21-19, 21-12) на користь швейцарок. Таким чином Суліма / Удовенко перейшли до "втішного" раунду за 5-8 місця. В ньому дівчатам спочатку вдалось перемогти господарок Bianchin-Frasca 2-1 та поступитись німкеням Glenzke-Schneider 0-2. У підсумку Суліма / Удовенко посіли 6 місце на даній європейській першості. А золоті нагороди вибороли все ті ж представниці Швейцарії Glenzke-Schneider, не зазнавши жодної поразки протягом турнірного шляху.

Значні сподівання на вдалий виступ покладались й на команду юнаків у складі Іллі Ковальова та Олега Плотницького, для яких досить вдало складався цей сезон. Проте матчі проведені в групі додали хвилювань українським вболівальникам. У всіх трьох матчах доля вирішувалась на тай-брейку, і якщо у грі зі Словенцями та Швейцарцями вони завершувались на користь українців, то команда Португалії зуміла схилити шальки терезів на свою користь. Отже, посівши в групі друге місце, Ковальов / Плотиницький розпочали плей-офф з першого раунду. Матч з командою Естонії Arula-Keel видався досить легким - 2-0 (21-11, 21-13) на користь українців. Проте вже наступний матч для Ковальова / Плотницького став й останнім на турнірі, залишивши їх на 9 місці. Перемогу в ньому святкували литовці Rumsevicius-Kazdailis 2-0 (21-15, 21-17), які у підсумку стали бронзовими призерами чемпіонату Європи, золоті медалі дістались команді Німеччини Rudolf-Wickler.

У вересні буде зіграний ще один чемпіонат Європи, цього разу серед спортсменів у віці до 22 років. До Туреччини українська делегація відправляється в аналогічному складі.

Більше новин:

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник