Юліус Шуплер очолив чемпіона України з хокею!

13:11 | 02 июля 2018

Словацький тренер Юліус Шуплер повертається до ХК «Донбас» і знову буде головним тренером донецького клубу. Досвідчений 67-річний фахівець підписав дворічний контракт із чинним чемпіоном України.

Тренерський штаб, який привів «Донбас» до чемпіонського титулу в сезоні-2017/18 продовжить роботу в клубі. Так Сергій Вітер стане першим асистентом Юліуса Шуплера, ще одним помічником головного тренера буде Ігор Кугут, а Євген Бруль, як і раніше, буде відповідати за роботу з воротарями.

Юліус Шуплер вже очолював «Донбас» в сезоні-2012/13. Саме під керівництвом цього тренера донеччани дебютували в КХЛ. У січні 2013 року, за підсумками домашнього Суперфіналу Континентального кубка IIHF, «Донбас» Шуплера виграв перший в історії українського хокею єврокубковий трофей, по черзі перегравши білоруський «Металург» (1:0), італійський «Больцано» (3:0) і французький «Руан» (7:1). За перемогу в Континентальному кубку Юліус Шуплер нагороджений президентом України орденом «За заслуги» III ступеня.

За п’ять років після свого першого приходу в ХК «Донбас» Юліус Шуплер встиг попрацювати головним тренером у словацькому «Зволені», був консультантом у національній збірній Словаччини, а також входив в тренерський штаб словацької команди на чемпіонаті світу-2017.

У послужному списку Юліуса Шуплера робота головним тренером в таких клубах як «Динамо» (Рига), «Локомотив» (Ярославль), «Динамо» (Мінськ), «ЦСКА» (Москва), «Кошице», «Слован» (Братислава), «Спарта» (Прага), «Дукла» (Тренчин), «Попрад». З 1993 по 1996, а також з 2006 по 2008 роки Юліус Шуплер очолював національну збірну Словаччини.

Social Like
Источник