Жіноча збірна України з хокею вперше зіграє у кваліфікації до чемпіонату світу!

21:56 | 30 мая 2018

Виконавчий комітет Федерації хокею України прийняв рішення щодо створення національної жіночої збірної команди України з хокею, яка вже цього сезону дебютує на міжнародній арені.

«Враховуючи успішний досвід проведення двох чемпіонатів України з хокею з шайбою серед жінок, Федерація хокею України прийняла рішення щодо створення національної жіночої збірної команди України. Відповідні документи було підготовлено та надіслано до Міжнародної федерації», – проінформував президент Федерації Анатолій Брезвін.

Свого часу – на початку 90-х років – вже була спроба створення жіночої збірної на базі Харківського та київського інститутів фізкультури. Але той проект був недовготривалим і з фінансових причин та у зв’язку із реорганізацією жіночих змагань під егідою Міжнародної федерації хокею був призупинений. Команда встигла взяти участь у двох чемпіонатах Європи.

Як і свого часу чоловіча збірна, жіноча команда розпочне свої міжнародні виступи з кваліфікації до чемпіонату світу, яка відбудеться в січні 2019 року у Південно-Африканській республіці. Суперниками нашої команди будуть збірні Болгарії, Гонконгу, ПАР та Бельгії. Змагання відбудуться з 16 по 23 січня у місті Кейптауні.

«Ми ставимо перед собою доволі амбітні плани на майбутнє. Для цього розроблено комплексну програму розвитку національної жіночої збірної на 5 років. Найближчим часом ця програма буде представлена для хокейної громадськості. Також найближчим часом буде оприлюднено тренерський штаб національної збірної та план підготовки», – підсумував Анатолій Брезвін.

Рік тому були затверджені стратегічні цілі розвитку жіночого хокею в Україні, які зусиллями жіночого комітету успішно втілюються у життя. Станом на кінець сезону 2017-2018 років в Україні нараховується 128 хокеїстом віком від 15 років. А також 65 дівчат, які займаються хокеєм в групах ДЮСШ разом із хлопцями.

На сьогоднішній день в чемпіонаті України з хокею серед жінок змагаються п’ять команд. Це «Пантери» (м. Харків), «Королеви Дніпра» (м. Дніпро), «Україночка» (м. Київ), «Дніпровські Білки» (м. Дніпро) та «Лавина» (м. Кременчук).

Social Like
Источник