Білоцерківська «Рось» – перший чемпіон України з хокею серед аматорів

09:11 | 29 мая 2018

Цього уїк-енду у місті Богуславі (Київська область) відбувся фінальній етап чемпіонату України з хокею серед аматорів. Вперше в історії під егідою Федерації хокею України був проведений турнір найсильніших аматорських колективів з різних регіонів України.

У першому в історії чемпіонаті взяли участь вісім команд. Це столичний «Сіріус», білоцерківська «Рось», «Харківські Тигри», хмельницький «Легіон», вінницький «Маяк», «Криворізькі Яструби», ХК «Суми», а також полтавський «Кальвадос», який в останній момент замінив серед учасників турніру ХК «Луцьк».

Перед початком змагання команди були поділені на дві групи. У групі А змагалися «Рось», «Маяк», ХК «Суми» та «Сіріус». Квартет групи Б склали «Легіон», «Криворізькі Яструби», «Харківські Тигри» та «Кальвадос».

Доля путівки до фіналу від групи А вирішувалась у протистоянні «Росі» та «Маяка». Вінницька команди вела перед в середині гри з рахунком 2:0, але втримати свою перевагу не змогла. За 2 секунди до завершення другого періоду «Рось» скоротила розрив у рахунку, а наприкінці третього періоду перевернула все з ніг на голову. Останню шайбу Євген Степанов закидав вже у порожні ворота. До цього обидва лідери групи впевнено здолали хоїстів із Сум.

У групі Б вирішальним виявився поєдинок між «Легіоном» та «Криворізькими Яструбами», який відбувся ще в перший ігровий день. Хмельницька команда двічі відігравалась по ходу зустрічі, а в ендшпілі матчу зуміла перевести гру у додатковий час. Єдиний овертайм на турнірі тривав 190 секунд. Автором переможної шайби став Микола Романов.

В інших матчах групи «Харківські Тигри» поступилися команді із Хмельницкього (1:3) та не змогли нічого вдіяти із «Криворізькими Яструбами» (0:5).

При цьому команди «Сіріус» та «Кальвадос» через порушення вимог Регламенту змагання (статті 5.1.1 та 5.1.2) щодо заявки гравців отримали технічні поразки у всіх поєдинках групового етапу (-:+).

Відповідно до регламенту змагання, участь у чемпіонаті мали право брати виключно хокеїсти-аматори, а також не більше трьох хокеїстів, що навчались у ДЮСШ, старші 45 років. Також у складі команд-учасниць мали право виступати хокеїсти, що протягом сезону захищали її кольори в регіональних змаганнях, а також до 5 хокеїстів з інших команд цього ж регіону.

Результати групового етапу:

 Група А:

М Команда РОС МАЯ СУМ СІР В ВО ПО П Шайби Очки
1 Рось   4:2 9:1 +:- 3 0 0 0 13 - 3 9
2 Маяк 2:4   5:2 +:- 2 0 0 1 7 - 6 6
3 ХК Суми 1:9 2:5   +:- 1 0 0 2 3 - 14 3
4 Сіріус -:+ -:+ -:+   0 0 0 3 - 0

Група Б:

М Команда ЛЕГ КРВ ХАР КАЛ В ВО ПО П Шайби Очки
1 Легіон   4:3 ОТ 3:1 +:- 2 1 0 0 7 - 4 8
2 Криворізькі Яструби 3:4 ОТ   5:0 +:- 2 0 1 0 8 - 4 7
3 Харківські Тигри 1:3 0:5   +:- 1 0 0 2 1 - 8 3
4 Кальвадос -:+ -:+ -:+   0 0 0 3 - 0

У поєдинку за 5-те місце «Харківські Тигри» здолали ХК «Суми» з рахунком 5:3. Бронзові нагороди чемпіонату вибороли «Криворізькі Яструби», які несподівано переграли втомлених хокеїстів «Маяка» (6:3). У переможців другий хет-трик на турнірі записав на свій рахунок Дмитро Романюк.

А ось у фіналі боротьби не вийшло. Хокеїсти «Легіона» провели свій найслабший матч на турнірі і без шансів поступилися «Росі» (0:6). У переможців класний матч провів Олександр Чижов, який до закинутої шайби додав три результативні передачі.

У підсумку білоцерківська команда стала першим чемпіоном України з хокею серед аматорів. Під час урочистої церемонії нагородження переможців та призерів президент Федерації хокею України висловив переконання, що в подальшому змагання зберуть ще більшу кількість учасників: «Цей турнір став першим офіційним чемпіонатом України з хокею серед аматорів. Я переконаний, що змагання будуть відбуватися щорічно. А враховуючи високий інтерес до хокею в різних регіонах України, кількість команд-учасниць чемпіонату постійно зростатиме».

Підсумкові місця команд:

М Команда Місто Регіон
1 Рось Біла Церква Київська обл.
2 Легіон Хмельницький Хмельницька обл.
3 Криворізькі Яструби Кривий Ріг Дніпропетровська обл.
4 Маяк Вінниця Вінницька обл.
5 Харківські Тигри Харків Харківська обл.
6 ХК Суми Суми Сумська обл.
- Сіріус Київ м. Київ
- Кальвадос Полтава Полтавська обл.


Володарі індивідуальних нагород:

Нагорода Гравець Команда
Найкращий бомбардир Олексій Дзюба Рось
Найкращий снайпер Дмитро Романюк Криворізькі Яструби
Найкращий воротар Олег Коваленко Маяк
Найкращий захисник Андрій Катрич Легіон
Найкращий нападник Олександр Чижов Рось
Social Like
Источник