«Кременчук» переміг «Донбас» і скоротив розрив у фінальній серії

11:56 | 24 марта 2018

Після двох перемог «Донбасу» на своєму майданчику, фінальна серія Української хокейної ліги переїхала до Кременчука. Третій матч був багато в чому визначальним для господарів майданчика: програй вони перший домашній матч, і про боротьбу в серії швидше за все можна було забути - відігратися з 0:3 у «Донбасу» було б дуже складно.

Напевно тримаючи в розумі такі думки і пам"ятаючи про ударному третьому періоді в Дружківці, «городяни» почали з місця в кар"єр, вже до третьої хвилині відкривши рахунок - Артем Шиманський зумів першим підібрати шайбу біля воріт Богдана Дьяченка та направити її в сітку. Після цього «Кременчук» дещо зменшив обороти, проте все ще мав кілька реальних моментів для того, щоб збільшити відрив від донеччан. Втім, підопічні Сергія Вітера також могли зрівняти рахунок в матчі, проте на перерву команди пішли за мінімальної переваги «городян».

Друга 20-хвилинка стартувала для підопічних Олександра Савицького вкрай невдало - на п"ятій хвилині періоду «Донбас» двічі протягом 40 секунд пробив до того непробивного Віталія Власенка. Спочатку Віталій Лялька точним кидком «прошив» кіпера господарів, а потім Олександр Костіков піймавши шайбу після виграного вкидання, потужно відправив її в ворота«Кременчука». Господарі майданчика, до їх честі, недовго пробули в статусі наздоганяючих, і вже до середини періоду і всього матчу рахунок на табло був рівним - ігровий снаряд після кидка Олександра Горлушка зачепив Дмитро Чернишенка і рикошетом повз Дьяченка влучив у ворота донеччан. Під стать всьому періоду вийшла і кінцівка, коли команди послідовно закинули в форматі 5-на-4: спочатку Всеволод Толстушко кидком від синьої лінії знову вивів «городян» вперед, а через всього 17 секунд Ілля Коренчук кидком з правого кола для вкидання повернув статус- кво на табло.

Після гольового вибуху в другій 20-хвилинці, в третьому періоді команди помітно зменшили оберти, знову сконцентрувавшись в першу чергу на обороні. До того ж, регулярні видалення цього тільки сприяли. Так тривало до середини періоду, коли Гліб Кривошапкін прийняв ігровий снаряд і потужно кинув у верхній кут воріт Богдана Дьяченко, в третій раз вивівши «городян» вперед в цьому матчі. Втретє зрівняти рахунок у донеччан не вийшло, однак і «городяни» не змогли більше вразити ворота «Донбасу», навіть не дивлячись на те, що останні хвилини матчу підопічні Сергія Вітера провели з порожніми воротами, облягаючи ворота Віталія Власенко. «Кременчук» в неймовірно напруженій зустрічі зміг «розмочити» рахунок в серії і перервати 12-матчеву серію без перемог над «Донбасом».

 

«Кременчук» - «Донбас» 4:3 (1:0, 2:3, 1:0)

Шайби: 1:0 Шиманський (Кривошапкін), 2:49, 1:1 Лялька (Денискін, Захаров), 25:29, 1:2 Костіков (Коваленко), 25:53, 2:2 Чернишенко (Горлушко), 28: 10, 3:2 Толстушко (Бойков, Грицьких - більш.), 36:11, 3:3 Коренчук (Кузьмік, Лялька - більш.), 36:28, 4:3 Кривошапкін (Гриценко, Шиманський), 47:34.

«Кременчук»: Власенко; Бойков - Карпенко - Чорний, Толстушко - Козачук; Сеник - Чернишенко - Алексанян-Петрович, Наливайко - Грицьких; Кривошапкін - Гриценко - Шиманський, Савицький - Горлушко; Поліщук - Костюк - Рубан, Ефімочкін.

«Донбас»: Дьяченко; Коренчук - Кузьмік - Луговий, Матвієнко - Александров; Лялька - Захаров - Денискін, Шпак - Ігнатенко; Савченко - Коваленко - Костіков, Ординський - Жовнір; Мостовий - Мазур - Свищев, Григор"єв - Фірсов.

Рахунок серії: 1:2


Social Like
Источник