«Донбас» в результативному матчі здолав «Кременчук»

22:11 | 20 марта 2018

Після програної першої гри кременчужанам було необхідно зібратися і показати характер. Гру команда Олександра Савицького розпочала з швидких і небезпечних атак, проте надійність оборони та голкіпера донеччан не дозволили «городянам» вийти вперед.

Донецька команда теж не скупилася на гострі випади на ворота Віталія Власенка, і під завісу періоду це дало свої плоди – Денису Мостовому вдалося з п"ятака переграти воротаря гостей.

У другому періоді «Донбас» тільки збільшив свій пресинг і з самого старту періоду не припиняв атаки на супротивника. Хокеїсти донецької команди ще 4 рази відзначилися у воротах «городян», не залишивши команді з Кременчука шансу на перемогу. На 24-й хвилині ще раз відзначився Денис Мостовий, а слідом за ним по шайбі в сітку воріт відправили Сергій Кузьмік, Віктор Захаров і Олександр Костіков, довівши рахунок на табло 5:0 на користь господарів.

Варто відзначити, що після 4-й пропущеної шайби Олександр Савицький прийняв рішення змінити воротаря Віталія Власенка на Микиту Петленка, який став у ворота вперше в плей-офф.

І лише в заключному періоді «Кременчук» зміг повернутися в гру і відібрати у донеччан ігрову перевагу. Першу шайбу в фіналі плей-офф у складі «городян» закинув захисник Богдан Наливайко, відправивши ігровий снаряд точно між щитків Богдана Дяченко. Відразу після нього в воротах господарів розписався Руслан Ефімочкін, зробивши рахунок 5:2.

Однак команда Сергія Вітера змогла швидко повернути розрив в три шайби - це Іван Савченко обіграв Микиту Петленка. Під кінець 20-хвилинки один з найкращих бомбардирів «Кременчука» Антон Бойков ще раз «розмочив» голкіпера господарів і встановив остаточний рахунок в поєдинку - 6:3.

Підопічні Олександра Савицького йшли вперед, але часу відіграти ще три пропущених шайби вже не залишалося. Хоч «Кременчуку» і вдалося обіграти противника в третьому періоді, але провальні перші 40 хвилин зустрічі і фора донецької команди в 5 шайб на старті третього періоду вирішили результат другого фінального поєдинку.

Таким чином «Донбас» повів у серії з рахунком 2:0. Нагадаємо, що фінальна серія триває до чотирьох перемог однієї з команд.

Після цього поєдинку фінальна серія переїде до Кременчука, де вже на льодовій арені «Айсберг» 23-го і 25-го березня о 18:45 та 16:30 відповідно команди зіграють свої наступні матчі.

 

«Донбас» - «Кременчук» 6:3 (1:0, 4:0, 1:3)

Шайби: 1:0 Мостовий (Свищев, Мазур), 15:56. 2:0 Мостовий (Мазур), 23:24. 3:0 Кузьмік (Коренчук), 30:52. 4:0 Захаров (Лялька, Денискін), 35:07. 5:0 Костіков (Савченко, Коваленко), 35:59. 5:1 Наливайко (Чернишенко - більш.), 40:54. 5:2 Ефімочкін (Рубан), 46:01. 6:2 Коваленко (Костіков, Савченко), 49:16. 6:3 Бойков (Карпенко, Толстушко), 52:48.

«Донбас»: Дьяченко; Матвієнко - Александров, Ігнатенко - Шпак, Жовнір - Ординський, Григор"єв - Фірсов; Луговий - Кузьмік - Коренчук, Лялька - Захаров - Денискін, Савченко - Коваленко - Костіков, Свищев - Мазур - Мостовий.

«Кременчук»: Власенко (Петленко - з 35:07); Козачук - Толстушко, Грицьких - Наливайко, Савицький - Горлушко; Бойков - Карпенко - Чорний, Алексанян-Петрович - Чернишенко - Рубан, Шиманський - Гриценко - Кривошапкін, Сеник - Ефімочкін - Поліщук.

Рахунок серії: 2:0

Social Like
Источник