«Донбас» здолав «Кременчук» в першому матчі фінальної серії

00:41 | 19 марта 2018

Перший фінальний поєдинок стартував в Дружківці, де «Донбас» приймав «Кременчук».

Перший період команда Сергія Вітера розпочала на високих швидкостях, і здавалося, що донеччани повністю заволоділи ігровою перевагою, не дозволяючи «Кременчуку» затримуватися в зоні противника і атакувати ворота Богдана Дяченка. Навіть коли «городяни» грали в більшості, їм все одно доводилося захищатися.

А за 5 хвилин до кінця періоду Андрію Денискіну вдалося реалізувати свій сольний прохід і пробити Віталія Власенка, відкривши рахунок в поєдинку. Як відомо - той, хто забиває першим, отримує моральну перевагу.

Друга двадцятихвилинка пройшла за сценарієм першої – донецький клуб не припиняв пресингувати противника, нав"язуючи кременчужанам свою гру. Це відбилося і на рахунку – Вадим Мазур скористався помилкою в обороні команди Олександра Савицького та збільшив рахунок на табло.

У заключному періоді «городяни» зібралися, стали набагато активніше грати в атаці і кілька разів наполегливо намагалися «розмочити» Богдана Дяченка, проте голкіпер «Донбасу» впевнено справлявся з усіма спробами хокеїстів «городян».

В середині останньої 20-хвилинки Андрію Денискіну вдалося зробити дубль і закинути третю нерозділене шайбу в ворота Віталія Власенка. Цей гол зробив розрив між командами недосяжним для кременчужан, і як би команда Олександра Савицького не намагалася переламати гру на свою користь, донеччани змогли стримати наступальний порив противника. Злагоджена гра «Донбасу» в обороні дозволила Богдану Дьяченку оформити шатаут.

Таким чином, «Донбас» вийшов вперед у фінальній серії плей-офф чемпіонату. Нагадаємо, що у фіналі чемпіонату команди грають до чотирьох перемог.

Наступна зустріч між «Донбасом» і «Кременчук» відбудеться 20 березня в Дружківці о 18:45.

 

«Донбас» - «Кременчук» 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Шайби: 1:0 Денискін (Ігнатенко), 15:25. 2:0 Мазур (Свищев), 36:50. 3:0 Денискін (Захаров, Лялька - більш.), 46:59.

«Донбас»: Дьяченко; Матвієнко - Александров, Ігнатенко - Шпак, Жовнір - Ординський, Григор"єв - Фірсов; Луговий - Кузьмік - Коренчук, Лялька - Захаров - Денискін, Савченко - Коваленко - Костіков, Свищев - Мазур - Ворона.

«Кременчук»: Власенко; Козачук - Толстушко, Грицьких - Костюк, Горлушко - Савицький, Наливайко; Бойков - Карпенко - Чернишенко, Алексанян-Петрович - Кривошапкін - Рубан, Чорний - Гриценко - Поліщук, Ефімочкін - Шиманський - Сеник.

Рахунок серії: 1:0


Social Like
Источник