Керівництво Федерації хокею відвідало Миколаївщину

18:26 | 16 марта 2018

Сьогодні президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін та віце-президент Олександр Сопіт відвідали із робочим візитом Миколаївську область.

В рамках поїздки керівники Федерації провели робочі зустрічі із заступником голови Миколаївської облдержадміністрації Кушніром Олександром Валентиновичем та головою Миколаївської обласної ради Москаленко Вікторією Вікторівною.

У Миколаївській області спостерігається високий соціальний на заняття хокеєм та іншими льодовими видами спорту. Проте, як зазначив під час зустрічі Анатолій Брезвін, на сьогоднішній день Миколаївщина є єдиним південним регіоном України, де відсутня інфраструктура для занять льодовими видами спорту. Тому любителі хокею, фігурного катання та шорт-треку змушені виїжджати до сусідніх Херсона, Одеси та Кривого Рогу, де така інфраструктура наявна.

У керівництва області є розуміння, що дану проблему можна вирішити за рахунок будівництва сучасної спортивної споруди зі штучним льодом. Тим більше, що спортивний потенціал області є дуже високим.

«Хокей як вид спорту активно розвивається на теренах України, яка має повноцінну зимову пору року, тож не займатися розвитком видів спорту на льоду є просто неможливим. Президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін ініціював підняття питання розвитку хокею і на Миколаївщині.

Оскільки на даний момент в області навіть немає комплексної програми розвитку хокею, вирішили, що є необхідність розпочати її розробку, яка дозволить місцевим бюджетам на своїх територіях споруджувати спортивні арени.

Зазначу, що за таких умов юні миколаївці матимуть змогу займатися не лише хокеєм, а й фігурним катанням та іншими видами спорту на льоду.

Однак, зараз основне питання полягає не в майбутніх планах, а в реальному початку розробки комплексної програми. Саме з неї будемо робити перші кроки у розвитку хокею в області», – заявив Олександр Кушнір.

Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко висловила повну підтримку з боку облради розвитку хокею та льодових видів спорту в цілому. За словами Вікторії Вікторівни, обласна рада буде підтримувати будь-які ініціативи, що сприятимуть зміцненню здоров’я населення.

Відповідно до звернення президента Федерації дані доручення щодо підготовки необхідних заходів з підготовки програми розвитку хокею на Миколаївщині.

Social Like
Источник