Анатолій Брезвін та Олександр Сопіт відвідали із робочим візитом Херсонщину

21:41 | 15 марта 2018

Наміри розвивати льодові види спорту і, насамперед, хокей, висловили голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер та голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

15 березня очільники області зустрілися із президентом Федерації хокею України Анатолієм Брезвіним. Також у зустрічі взяв участь віце-президент Федерації Олександр Сопіт, який є куратором хокею в регіоні.

В ході зустрічі Владислав Мангер повідомив гостей про наміри обласної ради створити комунальне підприємство «Обласний центр хокею», яке опікуватиметься розвитком місцевої хокейної команди.

«Ми дуже занепокоєні тим, що молодь Херсонщини мало приділяє уваги заняттям спорту. Завдяки зусиллям Андрія Гордєєва, почав розвиватися футбол в регіоні; також досить стабільно виступають боксери від Херсонщини; ми маємо чудову команду «Дніпрянка» з гандболу тощо. Проте з льодовими видами спорту все гірше.

Крім того, нам дуже шкода, що спортсмени, яких виховують херсонські тренери, потім грають за інші регіони, залишаючи Херсонщину. Отже депутати облради мають на меті, аби місцеві спортсмени прославляли нашу землю, адже перемоги у спорті в тому числі позитивно впливають на імідж області. І ми готові працювати на те, щоб хокей також був гідно представлений в нашому регіоні», – сказав Владислав Мангер.

У свою чергу голова обласної держадміністрації Андрій Гордєєв висловив думку щодо можливого удосконалення самого льодового палацу «Фаворит-Арена» в Херсоні. За словами Андрія Анатолійовича в області розглядають можливість будівництва ще однії льодової арена, яка могла б використовуватись і для змагань з інших видів спорту. Витрати на будівництво такої арени планують покрити за рахунок бюджету регіону, а також коштів інвесторів.

«Я щиро вдячний голові облради та керівнику ОДА за те, що вони мають бажання розвивати хокей. Для цього у регіоні є всі умови та можливості. В минулорічному чемпіонаті світу з хокею у складі національної збірної команди України виступали двоє вихованців херсонського хокею. Проте розвиток майстерності херсонських хокеїстів можливий за наявності команди майстрів, яка б виступала в національному чемпіонаті. Мені приємно, що завдяки сприяння місцевих органів влади ми матимемо можливість спостерігати за діями херсонської команди вже у сезоні 2018-2019 років. Перспективи у цієї команди великі. Вихованці херсонського хокею виступають за інші команди українського чемпіонату, а тепер у них буде можливість приносити спортивну славу рідному краю», – поділився інформацією Президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін.

Наприкінці зустрічі Андрій Гордєєв та Владислав Мангер подякували гостям за підтримку, а Анатолій Брезвін пообіцяв всебічну допомогу Херсонщині у намірах розвивати власну хокейну команду.

Після зустрічі Анатолій Брезвін та Олександр Сопіт завітали до місцевої «Фаворит-Арени», де відвідали тренування спортсменів 2001, а також 2002-2003 років народження.

Анатолій Брезвін високо оцінив рівень підготовки спортсменів, які наразі є одними із лідер чемпіонату України у своїй віковій категорії. Керівник Федерації висловив сподівання, що найближчим часом ці спортсмени зможуть вдало захищати честь Херсонщини на внутрішній арені, а також залучатися до виступів у складі збірних команд України.

Social Like
Источник