Тетяна Ткаченко: до фіналу готувалися дуже серйозно

13:56 | 10 марта 2018

Капітан «Королев Дніпра» Тетяна Ткаченко поділилась своїми думками щодо того, наскільки важко команді буде повторити минулорічний успіх та розповіла про плани та цілі на майбутнє.

У минулому сезоні Королеви завершили сезон непереможними. А в цьому команда вже програла декілька матчів. У чому причина таких результатів?

Минулий сезон був зовсім не схожим на нинішній. У минулому році нас дуже мотивував перший досвід, і була мета стати першими серед перших. Ні для кого не секрет, що нашу команду взагалі не хотіли бачити в минулому сезоні. Але не дивлячись ні на що, ми пройшли процедуру реєстрації і за свій рахунок здійснили участь в чемпіонаті. Тому ціна нашої перемоги вдвічі вагоміша. Ми задали тон, витримали статус і досягли результату!

В цьому році все інакше: участь багатьох команд в чемпіонаті до останнього була під питанням. І фінансово, і фізично все в цьому році складніше – це загальна картина розвитку спорту в нашій країні. Важко не тільки нам.

Інші команди також посилилися легіонерами, набрали досвід і нинішній чемпіонат став більш рівним в ігровому плані. Що стосується нас, то у нашої команди дещо оновлений склад, на тренуваннях ми більше зробили ставку на новачків. Амбіція бути чемпіонами задоволена і ми спрямовані на розвиток, а не задоволення особистого інтересу будь-якою ціною.

Також ми не приймаємося щодо створення іміджу галасливого стада, яке залучає до себе максимум уваги. Хокей не терпить до себе такого ставлення – це серйозний спорт і він вимагає підготовки, витримки, поваги. Ми всіляко прагнемо до цього.

До фіналу дуже серйозно готувалися. Ми приїхали до столиці за 2 доби. Провели тренування в Києві, увійшли в режим. Провели кілька теоретичних занять. Ми хочемо перемогти.

В половині матчів «Королеви Дніпра» обходилися без Валерії Манчак. Чи зможе вона зіграти в Фіналі Чотирьох? І на скільки важливо її присутність в колективі?

Звичайно нам її присутність є важливою! Валерія одна з найкращих спортсменок, які беруть участь в чемпіонаті! Чи зможе вона грати?Це залежить виключно від її самопочуття.

У півфіналі ви будете грати проти «Дніпровських Білок». Ця команда стала сильнішою у порівнянні з минулим сезоном. Наскільки важко буде потрапити до фіналу?

Все покаже гра.

Назвіть три фактори чому саме «Королеви Дніпра» стануть чемпіонами.

Ми вже чемпіони. Причому перші в історії.

Чи готує ваша команда якісь сюрпризи суперницям у Фіналі Чотирьох?

Звичайно готує! Ми будемо собою, гратимемо у свою гру. Найкращі поруч. І всі результати – це наша гідність!

Попереду в нашому хокеї національна збірна. Наш внесок у розвиток хокею – ось що важливо! Прапор нашої країни, на п"єдесталі наші спортсменки – це наша мрія і наша мета!

Social Like
Источник