Юлія Добровольська: зроблю все, щоб привести команду до перемоги

12:56 | 10 марта 2018

Найкорисніший гравець попереднього чемпіонату, форвард «Україночки» Юлія Добровольська розповіла про зміни у столичній команді та про очікування від вирішальних матчів чемпіонату України з хокею серед жінок.

У півфіналі Україночка зустрічатиметься з «Пантерами». У минулому році ви перемогли в півфіналі, але в нинішньому сезоні харків"янки виглядають більш впевнено. За рахунок чого можна здолати «Пантер»?

– Зустріч в півфіналі з харківськими «Пантерами» вже є якоюсь традицією. З цією командою у нас завжди дуже цікаві і захоплюючі матчі, були і перемоги, і поразки. Свого суперника ми вже досить добре вивчили, знаємо слабкі та сильні сторони дівчат, але, думаю, в півфіналі нічим новим вони нас не зможуть здивувати. Вони готуються, ми готуємося, гра все покаже. Тільки командна робота і жорстка дисципліна зможе дати позитивний результат.

У порівнянні з попереднім сезоном у складі «Україночки» розкрилися більше гравців, але результати команди від цього поки не покращилися. Чи зможе команда розкрити свій потенціал в Фіналі Чотирьох?

– Звичайно! Фінал на те і є фіналом, щоб остаточно розкритися і показати те на що здатні, над чим працювали і якого результату досягла команда. Тому в фіналі будемо дивувати!

Ваша команда якісно посилилася перед закриттям трансферного вікна. Чи вдалося зігратися з легіонерами? У чому їх сильні сторони, що вони дадуть команді?

– Так, дійсно в складі «Україночки» в фіналі гратимуть легіонери, але прошу зауважити майже весь чемпіонат ми грали без легіонерів, пару раз до нас на ігри приїжджала Келлі Велан, а так весь важкий шлях ми наполегливо і гідно пройшли до фіналу своїми силами. При цьому ні в чому не поступаючись командам, в яких з самого початку грали легіонери. Але ми можемо сказати тільки спасибі тому що отримали колосальний досвід для себе. Нічого розповідати не буду, на іграх самі все побачите, можу сказати лише одне – буде цікаво.

Назвіть три фактори, які зроблять Україночку чемпіоном.

– Прояв характеру, дисципліна і командна робота. Мабуть, це найголовніше.

У минулому сезоні ви стали MVP чемпіонату. Як змінилася ваша гра і роль в команді в нинішньому чемпіонаті?

– У цьому сезоні мені довірили одну з найважливіших функцій в командному виді спорту, це «капітанство». Я вперше виступаю в такій ролі, для мене це дуже відповідально. На жаль в цьому сезоні я дуже багато часу проводила на відстані від команди, скажімо так, розривалася на два фронти: треную дітей в Білій Церкві і тренуюся сама. Тут вже де виходило, або в Білій Церкві, або коли була можливість приїжджала до дівчат до Києва на тренування. Це дуже важко поєднувати, але не дивлячись на це я тренувалася і підтримувала свою команду на відстані як тільки могла. Я дуже люблю свою команду і зроблю все, щоб привести її до перемоги.

Social Like
Источник