Діана Ковтун: налаштовуємось виключно на перемогу

23:56 | 07 марта 2018

Перед стартом Фіналу Чотирьох чемпіонату України з хокею серед жінок один із лідерів харківських «Пантер» Діана Ковтун поділилася своїми очікуваннями від майбутніх баталій та розповіла про зміни у грі команди в нинішньому сезоні.

Другий рік поспіль вашій команді належить грати з «Україночкою»? Що змінилося в «Пантерах» за цей рік, що допоможе команді добитися іншого результату?

– Дійсно, другий рік поспіль нам належить грати в півфіналі плей-офф з київською «Україночкою». За цей рік ми значно додали в командній грі. З приходом нового головного тренера (Вадима Радченкаприм.) у нас з’явився новий стиль гри – командний, комбінаційний. У першому сезоні ми демонстрували більше індивідуальні якості, а в цьому сезоні почали грати в пас.

Ми дуже наполегливо відпрацьовуємо ці компоненти на тренуваннях. І я впевнена, що це дасть свої результати в плей-офф.

Цього року до нас приєдналися дуже сильні дівчата, включаючи воротаря. Це нам серйозно допомагає. Спасибі дівчатам, що виступають за нашу команду. Також гравці «Пантер» додали в катанні, володінні шайбою, поліпшили якість передач.

Ваша команда впевнено виграла регулярний чемпіонат. Чи немає у дівчат розслабленості перед плей-офф? Як команда себе мотивує на вирішальні матчі?

– Ми дійсно добре виступили в регулярному чемпіонаті. Але про розслабленість не може бути й мови: команда максимально мотивована і налаштована на ігри плей-офф. Зрозуміло, налаштовуємося виключно на перемогу.

Мабуть, зараз саме «Пантери» демонструють найякіснішу командну гру серед усіх учасників чемпіонату. Як харківська команда цього досягає?

– Як я вже говорила, в цей сезон ми увійшли із новим ігровим стилем. Звичайно, це все відпрацьовується на тренуваннях. Як то кажуть, повторення – мати навчання. Комбінаційну гру ми відпрацьовуємо на кожному занятті, що, як показують результати матчів, добре позначається на нашій грі.

Назвіть три фактори, чому саме «Пантери» повинні стати чемпіоном України.

– Напевно, важко буде назвати саме три фактори. Головне, що у нас дуже згуртований, дружний колектив. Ми стоїмо один за одного на полі і в житті. У нас і досвідчені, і молоді гравці. Кожна зі спортсменок максимально викладається на тренуваннях і хоче перемогти. Впевнена, що ми на це заслуговуємо.

Ви увійшли до п"ятірки найкращих бомбардирів першого етапу чемпіонату. Наскільки важливий для вас персональний успіх?

– Для мене важливий командний успіх, а особистий відходить на другий план. Тому що в командній грі прояв своїх персональних якостей не завжди благотворно позначається на грі і результаті. Зрозуміло, що кожному хочеться забити самому. Але якщо краще віддавати пас, то потрібно віддавати пас.

Звичайно ж, мені приємно бачити своє прізвище в п’ятірці кращих бомбардирів чемпіонату. Але це не моє персональне досягнення, а заслуга всієї команди, за що їй велике спасибі.

Social Like
Источник