10 березня у Києві відбудеться IIHF Global Girls’ Game 2018

21:41 | 06 марта 2018

2016 року Міжнародною федерацією хокею вперше було проведено першу гру Global Girls’ Game (GGG). Загалом 29 країн взяли участь у цій ініціативі та організували одну безперервну гру, яка складалася з 29 зіграних ігор по всьому світу, від Нової Зеландії до Канади, загальною тривалістю 43 години. Кінцевий рахунок гри склав 106:83, переможцем стала Team Blue. У 2017 році у грі вперше прийняла участь Україна, більш детальну інформацію про підсумки минулорічну гру можна знайти за наступним посиланням.

Метою проведення Global Girls’ Game є об’єднання колективних членів IIHF в їх зусиллях по сприянню популяризації хокею з шайбою серед жінок. В 2018 році кількість країн-учасниць буде збільшено кількість до 40. В подальшому їх кількість планується збільшувати щороку.

Сам захід буде проведений у світі 10-11 березня 2018 року Національними асоціаціями. Час та день проведення гри визначає ІІHF для кожної країни окремо. Концепція заходу полягає у тому, що дві команди, світла і темна, приймають участь у грі тривалістю 60 хвилин, конкурують одна з одною по всьому світу в послідовних іграх, організованих місцевими федераціями.

IIHF буде стежити за рахунком кожної гри, результати яких будуть зібрані і додані до загального рахунку гри. Відображення результатів буде забезпечено в режимі реального часу, у відповідності із тим, як гра буде проводитись у кожній із країн-учасниць по всьому світу. Таким чином, поточний рахунок гри можливо буде побачити в будь-який час.

Крім того, особливість заходу полягає в проведенні ігор у хронологічному порядку, у напрямку зі Сходу на Захід, та забезпеченні безперервності цього процесу, наскільки це можливо.

В Україні IIHF Global Girls’ Game 2018 розпочнеться о 16:00. Участь у матчі візьмуть юні спортсменки віком від 6 до 14 років, які лише роблять свої перші кроки у хокеї. Матч відбудеться на льодовій арені по вулиці Шалетт, 6 у місті Києві.

Відомо, що тренерами команди «жовтих» будуть Ігор Архіпенко та Олег Благой, а діями команди «синіх» керуватимуть Артем Гніденко та Микита Артем’єв.

Social Like
Источник