На НСК «Олімпійський» відбулася презентація чемпіонату світу з хокею 2018 серед юніорів

14:41 | 18 января 2018

Сьогодні, 18 січня 2018 року, відбулася презентація чемпіонату світу з хокею 2018 року серед юніорів. Чемпіонат буде проходити 14-20 квітня 2018 року в київському Палаці спорту.

Розповіли про підготовку чемпіонату: Ігор Жданов – Міністр молоді та спорту України; Вадим Гутцайт – заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту – начальник управління молоді та спорту Київської міської державної адміністрації; Анатолій Брезвін – президент Федерації хокею України; Георгій Зубко – віце-президент Федерації хокею України, голова організаційного комітету Федерації з питань проведення ЧС та Олег Ігнатьєв – старший тренер юніорської збірної команди України.

«Право на проведення чемпіонату світу серед юніорів наша держава здобула на Конгресі Міжнародної федерації хокею, який відбувся в німецькому Кельні у травні 2017 року. У боротьбі за прийняття змагання Україна випередила Австрію, Італію та Угорщину. При цьому заявка нашої країни здобула більше голосів, аніж решта країн разом взяті. Для нас це не лише честь та відчуття гордості за довіру, а й величезна відповідальність перед міжнародними партнерами», – заявив Анатолій Брезвін, президент Федерації хокею України.

Нагадаємо, що минулого року головна льодова арена країни – київський Палац спорту – вже приймала Чемпіонат світу з хокею серед чоловіків. Участь у змаганні брали національні збірні Австрії, Угорщини, Казахстану, Республіки Корея, Польщі та України.

«В 2017 році ми успішно провели чемпіонат світу серед чоловіків, за що отримали високі оцінки від Міжнародної федерації хокею. Ми не знижуємо вимог до себе і маємо намір блискуче організувати турнір. Ми забезпечимо широку інформаційну підтримку заходу, аби кожен пересічний громадянин знав, що в Києві відбувається велика спортивна подія. Але найголовніше, чого бракувало попередньому чемпіонату, – великих хокейних перемог. Зараз в Україні зростає хороше покоління хокеїстів, яким до снаги в квітні поборотися за найвищі місця. Переконаний, гімн України буде лунати після кожного нашого матчу», – розповів Георгій Зубко, віце-президент Федерації хокею України, голова організаційного комітету Федерації з питань проведення чемпіонату світу.

Під час заходу було презентовано офіційний логотип чемпіонату світу, виконаний у відповідності до вимог Міжнародної федерації хокею. Центральним елементом логотипу є державний Герб України, бокові фрагменти якого створені з хокейних ключок. Центральний фрагмент тризуба завершується стилізованими пелюстками, що символізують розквіт українського хокею.

Не оминули учасники і підготовку української команди до такого відповідального змагання. Перший підготовчий етап цього сезону юніорська збірна розпочала у листопаді в Броварах. А наприкінці грудня 2017 року збірна виграла головний приз традиційного міжнародного турніру «Кубок Чотирьох Націй» у Будапешті. Протягом змагання наша команда перемогла однолітків із Польщі (2:1 ОТ), Угорщини-1 (4:1) та Угорщини-2 (6:2). А у фіналі змагання українці знову перемогли найкращу команду Угорщини із рахунком 5:1 та завоювали перше місце.

У планах юніорської збірної в рамках підготовки до Чемпіонату світу участь у міжнародному турнірі в Польщі. Суперниками української команди будуть однолітки із Польщі та Угорщини, а також збірна Австрії U19. Заключний етап підготовки до чемпіонату розпочнеться на початку квітня.

Старший тренер юніорської збірної Олег Ігнатьєв розповів про підготовку команди та завдання: «До змагання ми почали готуватися ще в листопаді. У грудні наша збірна взяла участь у традиційному міжнародному турнірі «Кубок Чотирьох Націй», де ми посіли перше місце. Ми довго йшли до мети і цілком усвідомлюємо, що у квітні тренерський штаб та спортсмени мають проявити свої найкращі якості для досягнення максимального результату. Мета у нас одна – перемога в чемпіонаті!»

Нагадаємо, що Олег Ігнатьєв з вересня 2016 року очолює юніорську збірну команду України. З 2011 по 2014 рік працював в ДЮСШ «Дружба-ХТЗ» (м. Харків). Команда юнаків 2000 року народження, очолювана Ігнатьєвим, у сезоні 2013-2014 років посіла перше місце у чемпіонаті України з хокею з шайбою у своїй віковій категорії. З 2014 року і по 2017 рік пан Олег працював на посаді головного тренера ДЮСШ «Беркут» (м. Київ), куди перейшов разом із великою групою власних вихованців. Команда юнаків ДЮСШ «Беркут» 2000 року народження  під його керівництвом стала чемпіоном України серед юнаків (сезони 2014-2015 р.р. та 2015-2016 р.р.), переможцем Юніорської хокейної ліги України (сезон 2016-2017 р.р.), посіла перше місце у відкритій першості Республіки Білорусь у сезоні 2015-2016 років та виборола срібні нагороди чемпіонату Республіки Білорусь серед юніорів (сезон 2016-2017 р.р.).

Чемпіонат світу серед юніорів буде відбуватися 14-20 квітня 2018 року в столичному Палаці Спорту. Участь у змаганні братимуть збірні команди Австрії, Італії, Угорщини, Японії, Румунії та України.

Social Like
Источник