Місто Дніпро відвідали юні хокеїсти клубу «Маккабі» (Метула)

23:11 | 28 декабря 2017

Вихідними місто Дніпро відвідали юні хокеїсти ізраїльського хокейного клубу «Маккабі» з міста Метула. Прийомом спортсменів та всієї делегація займалися співробітники відокремленого підрозділу Федерації хокею України в Дніпропетровській області. До слова, між ізраїльським клубом і дніпровською хокейною громадою налагоджено плідну співпрацю.

А тепер докладніше про сам візит. Основну роль в тому, що він відбувся і виявився успішним зіграв наш колега, куратор Програми розвитку дитячо-юнацького хокею в Дніпропетровській області Костянтин Таратута. Але в організації взяли участь чимало людей, а ще більше надали неоціненну допомогу.

Головнимє хокей, якому було присвячено основний час. Тренування за участю дніпровських тренерів та ігри з однолітками за словами тренера ХК МЦМ Бориса Мінделя підвищили спортивні кондиції юних хокеїстів з Ізраїлю. У нашому випадку результат на табло особливого значення не мав. Слід відзначити незвичайний матч хлопців з «Маккабі» проти чемпіона України серед жінок – команди «Королеви Дніпра». Матч вийшов захоплюючим і насиченим на події, а головний приз за підсумками гри (спеціально виготовлений торт) було вручено капітану команди Тетяні Ткаченко (куратору Програми розвитку жіночого хокею в Дніпропетровській області).

Оригінальним продовженням матчу стало запрошення ізраїльських хокеїстів в гості, де гостинною господинею будинку була сама Тетяна Ткаченко.

Продовженням спортивної програми були заняття із загальної фізичної підготовки в спортивному комплексі «Восходк», в чому посприяли Голова Ради директорів корпорації АТБ Борис Марков і куратор Програми розвитку хокею в Дніпропетровській області Альберт Дитиненко.

Візит був насиченим захоплюючими, пізнавальне і розважальними заходами. Для екскурсії перед юними хокеїстами відчинили двері дві школи, одні з найзнаменитіших в місті: №23 (директор Наталія Квятковська), яка є базовою для юних дніпровських хокеїстів, і єврейська № 144 (директор Олена Краснова), де ізраїльтяни отримали наочний приклад збереження національних традицій в дніпровській громаді.

А ще хлопці були запрошені на прем"єру вистави за мотивами казки «Бременські музиканти» знаменитого дитячого театру «Золотий ключик», за що ми щиро вдячні легендарному директору Дніпровського Театру Драми і Комедії Леоніду Фурсенку і незмінному художньому керівникові дитячого театру Тетяні Єгоровій.

Логічне продовження знайомства гостей з нашим регіоном була екскурсія до Історичного музею. Судячи з вражень і відгуків, багато знань хлопці отримали вперше. Взагалі варто зауважити, що посильну допомогу організаторам візиту було надано Дніпровської мерією та особисто заступником мера Олександром Шикуленком.

За матеріалами сторінки відокремленого підрозділу Федерації хокею України в Дніпропетровській області у Facebook.

Social Like
Источник