Керівництво Федерації відвідало із робочим візитом Львів

11:56 | 21 декабря 2017

20 грудня президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін та віце-президент Юлія Артем’єва зустрілися із головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою з метою вирішення питань розвитку хокею у Львівській області.

Відзначено, що вихованці Яворівської ДЮСШ та львівського Центру олімпійської підготовки ставали неодноразовими переможцями та призерами всеукраїнських змагань з хокею, а команда «Галицькі Леви», основу якої складають місцеві вихованці, виступає у національному чемпіонаті.

В рамках зустрічі Олег Синютка ознайомився із ситуацією із будівництвом та реконструкцією льодових арен по Україні та поцікавився планами Федерації щодо створення побідних комплексів на Львівщині.

«Львівщина активно задіяна у розвитку хокею, до того ж, рівень вихованців львівської школи хокею зараз досить високий. Окрім того, завдяки Львівщині ми святкували 100 річчя українського хокею, адже саме тут було проведено перші хокейні матчі та надруковано правила гри в хокей українською мовою», – зазначив президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін.

Під час зустрічі було звернено увагу на необхідності подальшої підтримки ДЮСШ та ЦОП, а також розглянуто питання створення хокейної інфраструктури у регіоні, в першу чергу – будівництво сучасних льодових арен. Сторони зійшлись на доцільності зведення льодової арени на території Львівської області та обмінялися думками щодо можливих джерел фінансування.

«Подібна спортивна арена, яка би включала не лише льодову складову, а й майданчик для баскетболу, атлетики та інших видів спорту, наразі є дуже потрібною. Тож ми можемо сьогодні розглядати кілька точок  зведення такого комплексу, серед яких міста Дрогобич та Стрий», – зазначив Олег Синютка.

В межах зустрічі домовились також про залучення у зведення арени коштів із різних джерел.

Social Like
Источник