«Дніпро» (Херсон) завоював срібло на Відкритому турнірі у Брянську

17:55 | 04 февраля 2014

Хокейний клуб «Дніпро» (м. Херсон) посів друге місце у відкритому турнірі серед юнаків 2002 р.н., що відбувся з 31 січня по 2 лютого у м. Брянськ (Росія). Суперниками єдиної української команди були клуби «Витязь» (м. Чехов), «Іскра» (м. Одінцово), ХК «Брянськ», «Фрегат» (м. Котлас) та «Сокіл» (м. Курськ).

Херсонці, які проводять цей сезон у турнірах в Росії та Білорусі, у стартовому поєдинку впевнено переграли «Фрегат» 9:0 (2:0, 4:0, 3:0). Рахунок відкрив Денис Гончаренко, а подвоїв згодом його Богдан Степанченко. У 2-му періоді, незважаючи на видалення, «Дніпро» диктував свої умови. Степанченко оформив дубль, закинули свої шайби Віктор Никонов, Іван Волошин та Данило Буллах. У завершальній третині матчу Ніконов зробив хет-трик, а оборона забезпечила шат-аут голкіперу.

По обіді «Дніпро» очікував більш серйозний суперник – учасник відкритої першості Московської області «Іскра». Херсонці пропустили першими, але Ніконов рахунок зрівняв. Тем не менш, на перерву «дніпрята» пішли, програючи 1:2. Півдругого періоду точилась рівна жорстка боротьба, у якій першими знайшли щілину в обороні cуперника українці – 2:2 (Владислав Деркач). За 2 хвилини до перерви Віктор Ніконов першим на добиванні – 3:2. Після 5-хвилинного відпочинку рахунок знов зрівнявся, і гра перейшла у напружений ритм. Виводить вперед херсонців Богдан Степанченко, а через декілька хвилин вдається сольний прохід Івана Волошина – 5:3. За хвилину до сирени Одинцово бере тайм-аут, міняє голкіпера на польового і забиває – 5:4.

На другий день турніру херсонцям довелось відчути гіркоту поразок – від господарів 0:3 та від ще одного учасника першості Московської області «Витязя» – 1:6.

В останній день херсонцям потрібно було обов’язково перемагати та очікувати на результат ХК «Брянск» – «Іскра», від якого залежало остаточне розташування команд. «Дніпри» одразу взялись за справу, закинувши за 9 хвилин три шайби (Волошин, Ніконов, Гончаренко) і пропустивши одну. Перед перервою Ніконов збільшив відрив. У наступних періодах судді намагались частіше відправляти на лаву штрафників херсонців, результатом чого у 2-му періоді стала лише одна шайба (Ніконов), а в 3-му прорив стався після першого ж видалення у курчан. Більшість реалізував Деркач, а Кирил Яковчук з Денисом Гончаренко довершили розгром – 8:2 (4:1, 1:0, 3:1). Навіть подвійна чисельна перевага не допомогла «соколам» покращити результат.

Господарі турніру програли Одинцово 1:3, і таким чином розподіл місць відбувся на користь херсонців: 1. Витязь – 10 очок (різниця шайб 58-8). 2. Дніпро  – 6 (23-15). 3. Іскра  – 6 (31-13). 4. Брянськ – 5 (17-21). 5. Фрегат Котлас – 2 (9-50). 6. Сокіл – 1 (11-42). Найкращим нападником турніру був названий Віктор Ніконов.

Влад Гуріч, "Дніпро" Херсон

Источник