Київ відвідала делегація IIHF на чолі з генеральним секретарем Хорстом Ліхтнером

15:43 | 02 ноября 2017

З 31 жовтня по 2 листопада у Києві із робочим візитом перебувала робоча делегація представників Міжнародної федерації хокею у складі генерального секретаря Хорста Ліхтнера, члена Ради МФХ Сергія Гончарова та юрисконсульта Ешлі Елерт.

В рамках візиту відбулася зустріч делегації Міжнародної федерації з Міністром молоді та спорту України Ігорем Ждановим та президентом Федерації хокею України Анатолієм Брезвіним.

У ході зустрічі було обговорено хід підготовки до проведення в Україні юніорського чемпіонату світу з хокею у квітні 2018 року, право на проведення якого Україна отримала за підсумками Конгресу Міжнародної федерації хокею, випередивши Австрію, Італію та Угорщину. Хорст Ліхтнер висловив глибоке занепокоєння у зв’язку із відсутністю інформації щодо готовності Одеського палацу спорту до проведення змагання.

Не в останню чергу, на позитивне рішення Міжнародної федерації вплинуло якісне проведення в Україні дорослого Чемпіонату світу з хокею 2017 року у дивізіоні 1А.

Генеральний секретар IІHF Хорст Ліхтнер відзначив, що ці змагання були організовані та відбулися на високому рівні. Він наголосив, що завдяки колективним зусиллям Міністерства молоді та спорту та Федерації хокею України підтвердився статус України, як хокейної держави.

Ігор Жданов зазначив, що Уряд та Мінмолодьспорту здійснять усі необхідні зі свого боку кроки для успішного проведення в Україні юніорського чемпіонату світу з хокею 2018 року.

Також в рамках візиту були проведені співбесіди з Едуардом Захарченком та Володимиром Вариводою в рамках попереднього розслідування Міжнародної федерації хокею щодо встановлення фактів маніпулювання результатами спортивних змагань, в рамках яких спортсменам було надано можливість представити своє бачення ситуації, що склалася. Міжнародна федерація хокею буде приймати рішення на підставі наявних документів, свідчень спортсменів та чинних дисциплінарних норм.

Social Like
Источник