В рамках Дня спорту в Дніпрі було представлено хокейну експозицію

21:56 | 18 сентября 2017

Відокремлений підрозділ Федерації хокею України в Дніпропетровській області взяв участь в урочистостях присвячених Дню спорту, які були організовані міською радою Дніпра 16 вересня 2017 року. Організатори «хокейного куточка» продемонстрували усім бажаючим досягнення хокею Дніпропетровщини, а також надали можливість пересічним громадянам поближче познайомитися із цим видом спорту. Особливою популярністю хокейна експозиція користувалася у дітей та підлітків. Можливо, серед них не лише потенційні учні місцевої ДЮСШ, а й зірки світового хокею.

Лише нещодавно рішенням Ради Федерації було створено відокремлений підрозділ у Дніпропетровській області, очільником якого було призначено Олександра Кротова. Олександр Іванович разом зі своїми колегами-однодумцями вперше взяв участь у такому масштабному спортивному заході.

Із «дорослим» хокеєм відвідувачів знайомив відомий у минулому хокеїст, срібний призер чемпіонату СРСР серед молоді, кандидат в майстри спорту Альберт Дитиненко.

Минулого сезону вітчизняний хокей з шайбою отримав своє друге обличчя – жіноче. Саме у Дніпрі було створено другу в історії жіночу хокейну команду – «Дніпровські Білки». А команда «Королеви Дніпра», яка останньою приєдналася до числа учасників першого чемпіонату України з хокею серед жінок, вписала своє ім’я в історію вітчизняного хокею, ставши першим чемпіоном змагань серед жінок.

Саме президент та капітан «Королев Дніпра» Тетяна Ткаченко розповідала відвідувачам заходу про особливості та розвиток жіночого хокею в місті та області. До речі саме Тетяна Ткаченко є куратором Програми розвитку жіночого хокею в Дніпропетровській області.

Планами щодо розвитку дитячо-юнацького хокею ділився відповідальний за цей напрямок у роботі відокремленого підрозділу Костянтин Таратута. Похизуватися регіону є чим: команда «Придніпровськ» стала переможцем чемпіонату України серед юнаків 2002-2003 р.н., а команда «Лавина» замкнула п’єдестал пошани в змаганнях юнаків 2004 р.н. Окрім них у заході взяли участь хокеїсти команди «Гладіатори» 2005 р.н. Минулого сезону цій команді забракло двох очок, щоб пробитися до Фіналу чотирьох Всеукраїнських змагань з хокею у своїй віковій групі.

Окрім інформаційної складової гості заходу розважалися грою в настільний хокей, змаганнями проти дівчат з команди «Королеви Дніпра» на імпровізованому хокейному майданчику та вправлялися у точності кидків по воротам.

Без позитивних емоцій хокейний куточок не залишив ніхто. За словами керівництва відокремленого підрозділу, подібні акції – і не лише у форматі частини масового спортивного свята – стануть в регіоні регулярними.

Social Like
Источник