В Одесі під час Всеукраїнського спортивного форуму презентували чемпіонат світу з хокею серед юніорів

19:56 | 20 августа 2017

Цього уїк-енду президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін, віце-президент Георгій Зубко та виконавчий директор Сергій Коваль відвідали Одесу.

В Південній Пальмірі в суботу відкрилася перша Всеукраїнська виставка Seanergy Global Sport Expo. Виставка є глобальним майданчиком для обміну думками, досвідом, а також досягнень в спорті. Спортивний форум також відвідали президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, перший заступник Міністра молоді та спорту Ігор Гоцул, а також ряд провідних спортсменів держави.

Свої навички продемонстрували й молоді вихованці одеського хокейного клубу «Морські Вовки», з якими відпрацюванням техніки передачі шайби займався віце-президент Федерації Георгій Зубко. В той же час президент Анатолій Брезвін та виконавчий директор Сергій Коваль змагалися з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим в точності кидків по воротам. Сама ж хокейна зона була однією із найпопулярніших серед відвідувачів.

В ході заходу відбулася презентація чемпіонату світу серед юніорів (U18), який з 14 по 20 квітня наступного року прийматиме Одеса. Суперниками збірної України в турнірі стануть однолітки Італії, Угорщини, Румунії, Австрії та Японії. Виставка ж відбувалася біля будівлі Одеського палацу спорту, який і стане головною ареною майбутнього чемпіонату.

Підготовку до проведення чемпіонату світу з хокею серед юніорів в Одесі та розвиток спортивної інфраструктури в регіоні обговорили також під час зустрічі керівництва області з президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою, першим заступником Міністра молоді і спорту України Ігорем Гоцулом та керівництвом Федерації хокею України.

«Нас всіх хвилює підготовка до чемпіонату світу з хокею, який пройде у квітні 2018 року в Одесі. Ми маємо спільно відпрацювати, які кроки необхідно зробити, щоб все встигнути.  Я впевнений, що об’єднавши зусилля, в нас все пройде на високому рівні», – наголосив Сергій Бубка.

Також, під час зустрічі обговорили питання розвитку спорту на Одещині загалом, і спортивної інфраструктури зокрема. Одним із найважливіших питань організації змагання є приведення одеського палацу спорту у відповідність нормам Міжнародної федерації хокею.

Заступник голови ОДА Сергій Колебошин зазначив, що ця зустріч дасть новий поштовх у розвитку спортивної інфраструктури регіону.

«Це дуже плідна зустріч. Ми обговорили розвиток спорту, зокрема приділили увагу олімпійським видам. Важливим питанням є і спортивні об’єкти, їх реконструкція і будівництво нових. Ми вже визначили певні точки взаємодії», – наголосив Сергій Колебошин.

Нагадаємо, що право проведення чемпіонату в Одесі наша держава отримала на щорічному Конгресі Міжнародної федерації хокею в Парижі у травні цього року.

Social Like
Источник