За маніпулювання результатами матчів усі винні понесуть сувору відповідальність

20:26 | 19 августа 2017

В березні поточного року Федерація хокею України отримала інформацію щодо спроб організації матчів з фіксованим результатом за участю українських хокеїстів. Дана інформація надійшла як з українських джерел, так і від відповідних міжнародних організацій.

За розпорядження президента Федерації Анатолія Брезвіна було створено Комісію з питань встановлення фактів незаконної діяльності українських хокеїстів, яку очолив віце-президент Георгій Зубко. Комісія провадить своє розслідування спільно з Міжнародною федерацією хокею.

«Ми виступаємо за чесний спорт. Потурання принципів fair play та чесної конкуренції на спортивних майданчиках є неприпустимим. Особливо коли мова йде про захист спортивної честі держави на міжнародній арені.

Ми дійсно отримали ряд фактів можливої участі вітчизняних спортсменів в маніпулюванні спортивними результатами. Вже кілька тижнів триває внутрішнє розслідування, яке ми проводимо спільно з Міжнародною федерацією хокею.

Для нас не мають значення регалії спортсменів, їхні досягнення чи рівень гри – винні будуть нести відповідальність за всією суворістю закону. Ми не дозволимо паплюжити честь українського хокею та держави в цілому», – заявив Георгій Зубко.

В найближчі дні Комісія надасть свої висновки Раді Федерації для прийняття відповідних рішень.

Social Like
Источник