У Бердянську може з’явитися льодова арена

17:41 | 16 августа 2017

Про можливість будівництва спортивної споруди зі штучним льодом розповів журналістам міський голова Бердянська (Запорізької області) Володимир Чепурний. За словами Володимира Павловича, з пропозицією розвитку хокею в місті до нього звернувся президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін.

Майбутня льодова арена відповідатиме Правилам гри у хокей та вимогам Міжнародної федерації хокею. Планується, що спортивна споруда буде розрахована на 500 місць для глядачів.

Для будівництва льодової арени необхідна земельна ділянка площею 1,5 га. Така ділянка необхідна не лише для будівництва споруди, а й для облаштування інфраструктури навколо нього. Найбільш перспективним для реалізації цього проекту міська влада наразі вважає стадіон «Азовець» (загальна площа 2,5 га). Володимир Чепурний переконаний, що поява льодової арени слугуватиме не лише розвитку хокею в місті та регіоні в цілому, а й подальшому благоустрою спального району, де планується будівництво.

На сесію міської ради 17 серпня виноситься проект рішення про виділення 600 тис грн. на підготовку проектно-кошторисної документації спортивної споруди. Пізніше кошти будуть додані, оскільки за попередньою оцінкою загальна вартість розробки проекту коштуватиме приблизно 1 млн. 560 тис грн.

Передбачається, що кошти на саму реалізацію проекту будуть виділені із Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР).

Social Like
Источник