Олександр Савицький та Олег Ігнатьєв відзвітували перед Радою Федерації за виступи на чемпіонатах світу

12:58 | 19 июля 2017

Головний тренер національної збірної команди України Олександр Савицький та старший тренер юніорської збірної Олег Ігнатьєв відзвітували перед Радою Федерації про виступи команд на чемпіонатах світу 2017 року.

Нагадаємо, національна збірна посіла шосту сходинку на чемпіонаті світу в Дивізіоні ІА, який відбувся у Києві, а юніорська збірна завершила чемпіонат у Дивізіоні ІВ в словенському Бледі п’ятою.

«Організаторам, Федерації хокею України та волонтерам вдалося створити справжнє свято хокею. Лише ми підвели з результатом. Ми усвідомлювали рівень команд-суперниць і загальний рівень змагання. Тому підготовка була побудована таким чином, що основну ставку ми робили на перші два матчі. Ми вважали, що ці суперники (Угорщина та Польща – прим.) нашого рівня. Угорці сильні індивідуально та командно. Проте ми просили хлопців не боятися грати. Певний комплекс у гравців, що угорці грали минулого сезону в еліті був. Тому ми хотіли, щоб наші гравці не боялися грати і завжди старалися грати правильно. За вдалого збігу обставин ми розраховували на позитивний результат», – зазначив Олександр Савицький.

Також керманич національної збірної охарактеризував дії команди та окремих спортсменів у кожному з матчів та підвів загальні підсумки виступу команди на турнірі: «Загальна оцінка – незадовільний стан індивідуальної підготовки. Проте за рахунок характеру та бійцівських якостей ми не провалили жодного матчу, не «розвалилися». Те, що змогли проявити характер та безстрашність, тішить. Але на фоні індивідуальних та загальнокомандний дій це не дало змоги поборотись за хороший результат».

Однією із причин невдалого виступу Олександр Валерійович назвав відсутність групи провідних виконавців, які з різних причин не змогли взяти участь у чемпіонаті: «Першої ланку, яку ми награвали протягом сезону, у нас не було. Серйозна втрата – наш капітан Віктор Захаров. Він – душа команди, завжди б’ється, кидається під шайбу. Володимир Романенко, Олег Шафаренко, Шаміль Рамазанов, Андрій Міхнов, Денис Петрухно, Олексій Мельников, Артема Бондарєва втратили після першого матчу, Олександр Побєдоносцев та Георгій Кіча не дограли чемпіонат через травми. Розраховуємо, що й молоді хокеїсти будуть прогресувати. Сподіваюся, наступного сезону буде з кого вибирати».

Старший тренер юніорської збірної Олег Ігнатьєв оцінив виступ команди на чемпіонаті світу провальним та розповів про причини такого результату: «Хочу подякувати всім за довіру, виправдати яку, нажаль, не вдалось. Якщо говорити про результат, то я вважаю його провальним. Дивлячись на саму гру, то все не так погано, як виглядає в турнірній таблиці. Ми добре підготувались до чемпіонату, провели чотири навчально-тренувальні збори, провели серію контрольних матчів, переглянули велику кількість кандидатів. Ми були зобов’язані виступити краще. Та форма, в якій ми перебували, про це свідчила. Але є ряд причин незадовільного виступу. По-перше, це ряд точених помилок при комплектації, яких я припустився. Проте основним фактором я вважаю інше. Мої підопічні виглядали скутими, можливо, через високу відповідальність, яка не дозволила хлопцям розслабитися і продемонструвати свої найкращі вміння. Ми не провалили жодного матчу, не програли без шансів жодному супернику».

В тому числі наставник команди охарактеризував невдалий виступ гравців титульного віку, які на думку Олега Васильовича мали повести команду за собою, проте не зробили цього: «Якщо з 15 шайб 11 закидають молодші гравці, то це багато про що говорить. 4 шайби для титульного віку – це недостатньо для того, щоб вирішувати завдання. Можливо, причиною була згадана вище скутість гравців. Ми розраховували на гравців 1999 року народження як на лідерів, проте повести за собою команду ці 11 хокеїстів не змогли. 2000-й рік не зіграв у той, хокей, який ми очікували. 1999-й рік не повів команду за собою. Я ні на кого не перекладаю відповідальність, але прикро, що ми практично не маємо вибору гравців».

Звіти обох тренерів членами Ради були взяті до відома. При цьому звіт Олександра Савицького буде додатково і більш детально розглянутий на найближчому засіданні виконавчого комітету Федерації.

Відео фрагментів виступів Олександра Савицького та Олега Ігнатьєва можна переглянути тут, тут та тут.

Social Like
Источник