Не стало Василя Фадєєва…

22:10 | 10 ноября 2013

В ніч з 23 на 24 жовтня 2013 року після тривалої хвороби перестало битися серце Василя Митрофановича Фадєєва. З його ім’ям пов’язана одна з найвизначніших епох в історії вітчизняного хокею.

43 роки свого життя Василь Митрофанович віддав на благо українському хокею. Приїхавши до Києва у далекому 1970 році, він пройшов тернистий шлях від звичайного хокеїста до дитячого тренера, адміністратора, начальника команди та директора київського «Сокола». Разом зі столичним клубом Василь Фадєєв пережив усі злети та падіння.

Стояв Василь Митрофанович і біля витоків незалежного українського хокею. Починаючи з 1992 року Фадєєв працював менеджером національної збірної команди України, подолавши із нею шлях від дивізіону С до еліти світового хокею та Олімпійських Ігор.

Колектив Федерації хокею України, вся хокейна громадськість України приносить свої щирі співчуття рідним та близьким легендарного хокеїста та тренера.

Біографічна довідка

Василь Митрофанович Фадєєв

Народився 16 вересня 1950 року в Горькому (нині – Нижній Новгород).

Вихованець хокейної школи «Торпедо».

Заслужений тренер України

Бронзовий призер чемпіонату СРСР 1985 р. у складі «Сокола» у якості адміністратора

12-разовий чемпіон України у складі «Сокола», учасник 9-ти чемпіонатів світу у вищому дивізіоні, учасник Олімпійських Ігор 2002 року у складі національної збірної команди України.

Источник