У Дружківці відкрили льодову арену

22:10 | 10 ноября 2013

17 жовтня у місті Дружківка Донецької області відкрилася одинадцята за ліком льодова арена, збудована в рамках реалізації завдань державної цільової програми «Хокей України».

Спортивна споруда отримала назву «Альтаїр» — на честь хокейної команди, яка захищала честь Дружківки на республіканських першостях у 80-ті роки минулого століття.

На урочистостях з нагоди відкриття арени були присутніми віце-прем"єр-міністр України Олександр Вілкул, президент ХК «Донбас» Борис Колесніков та мер Дружківки Валерій Гнатенко. Колесніков вручив подарунковий сертифікат на 100 тисяч гривень відродженій дитячо-юнацькій спортивній школі міста.

У відкритті також взяли участь гравці команди «Донбас-98», які зіграли перші символічні матчі на новій арені. Після них на лід вийшли ветерани «Альтаїру», які першими грали у хокей в Дружківці три десятиліття тому.

«Україна буде подавати заявку на проведення у 2022 році зимових Олімпійських ігор. Для популяризації і створення можливостей займатися хокеєм, фігурним катанням та іншими видами спорту, для популяризації здорового способу життя ми відкриваємо уже сьому льодову арену. Нові мультифункціональні арени, які будуються в рамках підготовки України до Євробаскету-2015, забезпечуватимуть можливості проводити змагання з цих видів спорту. На базі льодових арен також створюються дитячо-юнацькі спортивні школи», – заявив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул на відкритті об’єкту.

«Альтаїр» є одинадцятим льодовим комплексом, збудованим в рамках державної програми «Хокей України». Раніше подібні об"єкти з"явилися у Донецьку (ЛСК «Лідер» і ЛА «Алмаз»), Херсоні («Фаворит-Арена»), Харкові («Салтівський Лід»), Києві («Льодова арена»), Калуші («ЛА ім. Бандери), Дніпропетровську, Кривому Розі, Білій Церкві та Луганську. Ще один спортивний об’єкт будується в місті Севастополі.

«Нові Льодові арени – складова Олімпійської надії України на отримання зимових Олімпійських ігор 2022», – сказав Олександр Вілкул. – «Створюючи такі об’єкти, Уряд сприяє розвитку міст і популяризації в них здорового способу життя і створює можливості для заняття спортом».

Він зазначив, що новий комплекс стане важливим спортивним і культурним центром міста Дружківка.

Нова льодова арена у Дружківці має хокейне поле стандартного розміру (30

Источник