Георгій Драгулян: «На Кавказі – відмінна «кримська» погода для збору!»

13:50 | 24 января 2019
Як повідомив головний тренер збірної України з триатлону Едуард Панарін, до нового сезону українські атлети готуватимуться на закордонних зборах двома групами: одна з них працюватиме в Туреччині під керівництвом Сергія Лисова, а друга невдовзі відправиться до Грузії та Вірменії.

Як повідомив головний тренер збірної України з триатлону Едуард Панарін, до нового сезону українські атлети готуватимуться на закордонних зборах двома групами: одна з них працюватиме в Туреччині під керівництвом Сергія Лисова, а друга невдовзі відправиться до Грузії та Вірменії. Традиційно, другу групу очолює головний тренер Донецької області Георгій Драгулян. Ми розпитали в нього, чим його команді подобається Кавказ, хто саме працюватиме в його групі та які завдання стоять на сезон перед спортсменами.

Вітаємо, Георгій! Вже другий рік поспіль ви з групою їдете на збір до Грузії та Вірменії. Чим вам так сподобався цей регіон?

Все дуже просто – раніше ми проводили збори в Криму і дуже хорошим був рейтинг з цих зборів. Сьогодні готуватися до сезону в Криму ми не можемо, тому ще минулоріч ми вирішили спробувати Грузію, як альтернативу – клімат там і в Криму дуже схожий. Я до того спілкувався з велосипедистами, які готувалися до своїх змагань на Кавказі – ми поїхали, проекспериментували зв’язку Грузія-Вірменія (місяць в Грузії, потім у Вірменії), і маю сказати, що був досить хороший результат за підсумками сезону! Тому вирішили повторити цю практику.

В Грузії взагалі дуже класні умови! Там 50-метровий басейн, 25-метровий басейн, прийнятні ціни, продукти харчування відмінної якості. Плюс, найважливіше – сприятливий клімат. Дуже схожий на кримський клімат. Хочу зазначити, що свого часу саме на кримських трасах ми підготували двох учасників Олімпійських ігор – Володимира Полікарпенка та Данила Сапунова.

В чому полягає необхідність переїзду до Вірменії?

Грузія, Батумі – там рівнина. Завдання – «вкотитися», велосипедний сегмент, ми тільки починаємо працювати. Зараз на станках тут працюємо, а потім вже сядемо на велосипеди і виїдемо на шосе. В Грузії хороші траси зробили, об’їзні дороги з якісним покриттям. Є дуже багато хороших ділянок. Ну а в Вірменії вже більше підйомів, траса різноманітна.

Звісно, ми враховували також цінову політику – на Кавказі за помірні гроші ми маємо змогу провести повноцінний збір за відмінної «триатлонної» погоди.

Я так розумію, що нових метод на зборі ви теж практикувати не будете?

А навіщо шукати якісь інші варіанти? Результат минулого року є прийнятним, умовами збору ми теж задоволені. Деякі наші спортсмени напередодні минулого сезону поїхали в інші країни, потрапили в дощову погоду – половину збору практично відтренувались в готельних номерах. А в нас найхолодніша температура була, якщо я не помиляюся, +7. Досить комфортна погода, навіть якщо йде дощ – ми спокійно можемо тренуватися.

Хто саме працюватиме в вашій групі?

Станом на зараз, попередньо в групі 11 спортсменів і тренер. Зокрема, з нами їде на збір Маргарита Крилова, яка нині йде другою в світовому рейтинзі з акватлону. Головне завдання для неї на сезон –потрапити на Всесвітні Ігри з пляжних видів спорту, які відбудуться цього літа в США. В рейтинзі ITU з акватлону вона станом на зараз йде другою, Софія Прийма – третьою, але також претендує на ліцензію від України і Юлія Єлістратова. Все буде вирішено на чемпіонаті світу в Понтеведрі, що відбудеться навесні. Окрім Крилової, в нашій групі працюватимуть Іван Меншиков, Дмитро Шабанов, Юліан Дем’янов – це все збірники. Потім, декілька спортсменів з Житомира, з юнацького складу – Яненко Олександр.

Крилова нині є флагманом донецького триатлону! А як ви оціните успішність виступів чоловічої команди регіону?

Переходити в елітну групу завжди складно – це стосується і Меншикова, і Дем’янова. Цього року Іван був третім на олімпійській дистанції за підсумками основного внутрішнього старту сезону, він виграв кубок України в Запоріжжі, третім був на Кубку України у Львові – позитивна тенденція спостерігається. Лізти в елітну групу завжди складно. Точно така ж ситуація і в Дем’янова – він був найсильнішим з українців на Кубку України в Білій Церкві і третім був на Чемпіонаті України на спринтерській дистанції. Вони лише перейшли у дорослу групу, і я переконаний, що майбутнє Українського триатлону – за цими хлопцями.

Яким стартом ви збираєтеся відкривати змагальний сезон?

Перший старт у Львові – Чемпіонат України в закритих приміщеннях. Спускаємося зі збору, на третій день вже стартуємо. Це буде 13-14 квітня. В Грузії-Вірменії розстартовок не робитимемо – там винятково підготовка.

Источник
Триатлон 12:05 | 31 января 2019 У Києві стартував сезон «Дитячої Триатлонної Ліги» Триатлон 12:05 | 31 января 2019 У Києві стартував сезон «Дитячої Триатлонної Ліги» Триатлон 13:50 | 24 января 2019 Георгій Драгулян: «На Кавказі – відмінна «кримська» погода для збору!» Триатлон 07:05 | 18 января 2019 Сергій Лисов: «Першочергове завдання на збір – велопідготовка» Триатлон 09:50 | 13 января 2019 Едуард Панарін: «До сезону збірна готуватиметься в Туреччині та Грузії» Триатлон 18:05 | 12 декабря 2018 Юлія Єлістратова: «Успішний сезон-2018 – для мене це закономірність» Триатлон 22:50 | 11 декабря 2018 Історія триатлону Триатлон 12:05 | 22 ноября 2018 Цвєтков: «Мені 37 – та я відчуваю в собі сили боротися та перемагати» Триатлон 11:05 | 18 ноября 2018 Данило Сапунов здобуває історичну перемогу на IRONMAN Malaysia! Триатлон 11:05 | 18 ноября 2018 Данило Сапунов здобуває історичну перемогу на IRONMAN Malaysia!