Цвєтков: «Мені 37 – та я відчуваю в собі сили боротися та перемагати»

12:05 | 22 ноября 2018
В українському триатлоні друга половина осені проходить під знаком long distance! Минулого тижня один з найбільш титулованих спортсменів нашої країни Данило Сапунов не мав собі рівних на етапі IRONMAN в Малайзії, тоді як поліцейський з Дніпра та багаторазовий призер етапів Кубка Європи Святослав Цвєтков 28 жовтня в Туреччині тріумфував на IRONMAN 70.

В українському триатлоні друга половина осені проходить під знаком long distance! Минулого тижня один з найбільш титулованих спортсменів нашої країни Данило Сапунов не мав собі рівних на етапі IRONMAN в Малайзії, тоді як поліцейський з Дніпра та багаторазовий призер етапів Кубка Європи Святослав Цвєтков 28 жовтня в Туреччині тріумфував на IRONMAN 70.3 серед аматорів. Ми поспілкувалися зі Святом про самі змагання, перебіг турнірної боротьби та міграцію вікових триатлетів з олімпійської дистанції на довгу.

Вітаємо тебе з перемогою! Наскільки конкурентною була боротьба і чи задоволений ти своїм показником – 3:56:23?

Дякую! Я виступав в категорії аматорів, де загалом змагаються колишні триатлети та доволі підготовлені спортсмени. В Туреччині відбувся етап світової серії IRONMAN 70.3 – як для аматорів, мій результат є доволі сильним! Якщо я не помиляюся, в Україні це один з кращих результатів на даній дистанції. Окрім мене, в Туреччині виступали також інші українці – зокрема з мого клубу було п’ятеро чоловік.

Я тримався якомога ближче до італійця та росіянина, які вели перед у цій гонці. На біг я вийшов третім, але зробив ривок і через 4 кілометри наздогнав лідерів гонки. Згодом я відбіг на півтори хвилини – але «підсів» десь посередині дистанції! Група переслідувачів скорочувала відрив і в підсумку відіграла в мене 9 секунд. Після цього я прискорився і фінішував першим – з тим самим відривом у півтори хвилини.

Загалом, якість результату, на мій погляд, є доволі високою! Біг я в середньому 3:33/км. Наприклад, свого часу переможні показники у наших Антона Блохіна та Сергія Курочкіна були 3:59/км та 3:57/км відповідно. Тож рівень змагань у Туреччині був дуже конкурентним – не зовсім таким вже й аматорським, так би мовити.

До цих змагань ти цілеспрямовано готувався?

А як же! На таких дистанціях так просто «на досвіді» не виступиш. Я готувався сам, паралельно ще готую хлопців зі своєї команди – серед моїх підопічних є сильні виконавці, зокрема Олександр Беднюк, ми разом готувалися. Також я маю старшого тренера, з яким ми спілкуємося – Володимир Ніколаєв, він мене переважно консультує щодо велосегменту. Тож, готувалися ми до цього старту дуже добре.

Ти вже остаточно перейшов на довгу дистанцію та на «половинку»?

Думаю, що так – цей формат мені підходить. Там не так сильно розганяються, як на «олімпійках». Мій організм вже не хоче змагатися на високих швидкостях, з професіоналами вже не готовий конкурувати. До того ж, я працюю в поліції: вдень відпочивати не виходить, тренуюся в проміжках між роботою.

Довга дистанція – це класно для спортсменів, які вже закінчують кар’єру в олімпійському спорті. Мені 37 років, але я відчуваю в собі сили боротися далі та перемагати – тому IRONMAN для мене є саме тією платформою, яка треба!

Як в Нацполіції відзначили твоє досягнення?

Здорово! В головному управлінні Дніпропетровської області теж привітали. Генерали вручили мені почесну грамоту та годинник.

Чи можна перемогу в Туреччині відзначити, як твоє головне досягнення в аматорській кар’єрі?

Це сто відсотків, тому що рівень там був досить серйозний! Доводилося як слід працювати по ходу всієї дистанції – що на плаванні, що на велосипеді, що на бігу. На правду, перед стартом я ставив собі за мету перемогти в своїй віковій групі – а переміг в «абсолютці»! Так буває в спорті, тому я дуже задоволений.

Источник
Триатлон 12:05 | 31 января 2019 У Києві стартував сезон «Дитячої Триатлонної Ліги» Триатлон 12:05 | 31 января 2019 У Києві стартував сезон «Дитячої Триатлонної Ліги» Триатлон 13:50 | 24 января 2019 Георгій Драгулян: «На Кавказі – відмінна «кримська» погода для збору!» Триатлон 07:05 | 18 января 2019 Сергій Лисов: «Першочергове завдання на збір – велопідготовка» Триатлон 09:50 | 13 января 2019 Едуард Панарін: «До сезону збірна готуватиметься в Туреччині та Грузії» Триатлон 18:05 | 12 декабря 2018 Юлія Єлістратова: «Успішний сезон-2018 – для мене це закономірність» Триатлон 22:50 | 11 декабря 2018 Історія триатлону Триатлон 12:05 | 22 ноября 2018 Цвєтков: «Мені 37 – та я відчуваю в собі сили боротися та перемагати» Триатлон 11:05 | 18 ноября 2018 Данило Сапунов здобуває історичну перемогу на IRONMAN Malaysia! Триатлон 11:05 | 18 ноября 2018 Данило Сапунов здобуває історичну перемогу на IRONMAN Malaysia!