Роман Король: «Чотири медалі в Португалії – це один з кроків на шляху до Паралімпіади 2020»

11:20 | 04 ноября 2018
Українські паратриатлети поставили жирну крапку наприкінці змагального сезону! На етапі Кубка Світу, що відбувся минулими вихідними на островах португальської Мадейри, синьо-жовта команда здобула чотири медалі з чотирьох можливих.

Українські паратриатлети поставили жирну крапку наприкінці змагального сезону! На етапі Кубка Світу, що відбувся минулими вихідними на островах португальської Мадейри, синьо-жовта команда здобула чотири медалі з чотирьох можливих.

Два золота та дві бронзи – такий доробок збірної України! Абсолютну та беззаперечну перемогу в змаганні для спортсменок категорії PTS5 серед жінок здобула наша Аліса Колпакчи. Це саме той випадок, коли спортсменці довелося здебільшого змагатися не з суперницями, а з дистанцією: на фініші учасниця Паралімпійських Ігор 2016 в Ріо-де-Жанейро випередила найближчу конкурентку на п’ять з половиною хвилин і в підсумку без зайвих проблем приміряла золоту медаль.

Ще одну нагороду, цього разу бронзову, до скарбнички нашої команди додала Віта Олексюк. У змаганні для спортсменок з вадами зору українка випливла третьою, однак з дуже невеликим відривом від росіянки Ксенії Виборних. А вже починаючи з другого виду, Віта лише нарощувала свою перевагу в боротьбі з конкуренткою! І хоча наздогнати чемпіонку та срібну призерку українці до фінішу не вдалося – її бронзову медаль з етапу Кубка світу теж без сумніву можна вважали хорошим результатом!

Головні медальні надії нашої команди небезпідставно були пов’язані зі змаганнями в категорії PTVI серед чоловіків! Саме тут виступають флагмани українського паратриатлону – Анатолій Варфоломєєв та досвідчений Василь Закревський. За нагороди етапу Кубка світу тут боролися одразу 15 спортсменів, а сама гонка порадувала динамікою та драматичним сценарієм: повсякчасна зміна лідера, боротьба на кожному метрі дистанції, інтрига з першої та до останньої секунди.

Визначальним у розподілі призових місць став біговий сегмент (який, схоже, помалу стає головною зброєю вихованців української школи триатлону). Відпрацювавши в групі, вже на бігові Варфоломєєв наважився на фантастичний спурт і не прогадав – його ривок дозволив наздогнати суперників, надолужити втрачене і таки випередити лідера перших двох видів француза Антуана Переля. Варфоломєєв здобув яскраву перемогу на етапі Кубка світу! Своєю чергою, титулований Василь Закревський теж зібрав усі три види воєдино і здобув бронзову медаль!

«Перед стартом в Португалії ми провели хороший тренувальний збір в горах, тож команда була добре підготовленою до змагань, – розповідає тренер збірної України з паратриатлону Роман Король. – Медалі від українських паратриатлетів – цілком очікуваний результат! Як тренер, я дуже рідко буваю задоволений результатом – однак цього разу маю похвалити абсолютно всіх!

Ми маємо певну стратегію – це шлях до Паралімпійських Ігор 2020 року. Всі працюють для того, щоб на головних змаганнях чотириріччя в інваспорті Україну представила максимальна кількість спортсменів. Закревський та Варфоломєєв станом на сьогодні є серед лідерів своєї класифікації та мають шанс отримати ліцензії. Тож, результат в Португалії треба розглядати як один з кроків на шляху до Токіо-2020 – треба цей результат проаналізувати, сфокусуватися і працювати далі».

Источник
Триатлон 12:05 | 31 января 2019 У Києві стартував сезон «Дитячої Триатлонної Ліги» Триатлон 12:05 | 31 января 2019 У Києві стартував сезон «Дитячої Триатлонної Ліги» Триатлон 13:50 | 24 января 2019 Георгій Драгулян: «На Кавказі – відмінна «кримська» погода для збору!» Триатлон 07:05 | 18 января 2019 Сергій Лисов: «Першочергове завдання на збір – велопідготовка» Триатлон 09:50 | 13 января 2019 Едуард Панарін: «До сезону збірна готуватиметься в Туреччині та Грузії» Триатлон 18:05 | 12 декабря 2018 Юлія Єлістратова: «Успішний сезон-2018 – для мене це закономірність» Триатлон 22:50 | 11 декабря 2018 Історія триатлону Триатлон 12:05 | 22 ноября 2018 Цвєтков: «Мені 37 – та я відчуваю в собі сили боротися та перемагати» Триатлон 11:05 | 18 ноября 2018 Данило Сапунов здобуває історичну перемогу на IRONMAN Malaysia! Триатлон 11:05 | 18 ноября 2018 Данило Сапунов здобуває історичну перемогу на IRONMAN Malaysia!