Курочкін – чемпіон Європи з акватлону, Прийма та Анзін – срібні призери

07:20 | 26 октября 2018
Бенефісом українських триатлетів закінчилася континентальна першість з акватлону – різновиду триатлону, який включає в себе програму в форматі «плавання-біг».

Бенефісом українських триатлетів закінчилася континентальна першість з акватлону – різновиду триатлону, який включає в себе програму в форматі «плавання-біг».

На іспанському острові Ібіца відбувається чемпіонат Європи з неолімпійських видів триатлону. І вже можна казати з упевненістю, що збірна України за його підсумками перебуває серед передових команд неофіційного загальнокомандного заліку.

Медальний поступ нашої збірної в перші дні змагань заклав Віталій Воронцов – перспективний львів’янин завоював срібну нагороду на ЧЄ з дуатлону серед юніорів. А вже за кілька днів по тому Ібіца почула гімн України! Адже наш Сергій Курочкін, який на старті сезону здобув цілу низку перемог на внутрішній арені, не мав собі рівних на континентальній першості з акватлону в категорії Elite!

Запорукою успіху спортсмена з Києва став відмінний біг! За підсумками стартового виду програми, Сергій Курочкін програвав лідерові 5 секунд. Однак, згодом на біговому сегменті він без жодних проблем не лише нівелював цей розрив, а ще й замахнувся на беззаперечну перемогу! Курочкін показав найкращий біговий час, випередивши в цьому компоненті найближчого суперника на цілих 20 секунд! Як наслідок – впевнений фініш і титул чемпіона Європи з акватлону.

Медалей ми очікували також і в змаганні молодіжної вікової групи. Ще в б пак, адже на дистанцію вийшла Софія Прийма – в липні цього року львів’янка не мала собі рівних на чемпіонаті світу з акватлону, тож само собою була серед головних фаворитів континентальної першості. Підвереджувати цей високий статус Софія взялася з самого початку – вона показала найкращий час на плаванні. Проте, вже на біговій дистанції румунка Антонела Манак продемонструвала просто таки феноменальний спурт! Це дозволило їй не лише здобути перемогу в молодіжних змаганнях, а також посісти третє місце в категорії Elite. Софія Прийма таким чином виборола срібну нагороду в категорії U-23, ще одна молода українка Марина Кирик посіла 5 місце.

Четверту медаль в скарбничку збірної України в останній змагальний день виборов Геннадій Анзін! Вихованець харківської школи триатлону здобув срібло на чемпіонаті Європи з акватлону в категорії Junior. Як і Софія Прийма, Анзін не мав собі рівних за підсумками плавання. Однак, після проходження транзитної зони українець зіштовхнувся з просто таки крейсерською біговою швидкістю одного з суперників! Хорват Лука Гргорініч більш як на півхвилини випередив конкурентів, а вже за ним фінішував і наш співвітчизник. Додамо, що для Генадія це вже друга медаль з міжнародним статусом у цьому сезоні – наприкінці серпня Анзін став переможцем юніорського етапу Кубка Європи в Тульчі (Румунія).

Источник
Триатлон 12:05 | 31 января 2019 У Києві стартував сезон «Дитячої Триатлонної Ліги» Триатлон 12:05 | 31 января 2019 У Києві стартував сезон «Дитячої Триатлонної Ліги» Триатлон 13:50 | 24 января 2019 Георгій Драгулян: «На Кавказі – відмінна «кримська» погода для збору!» Триатлон 07:05 | 18 января 2019 Сергій Лисов: «Першочергове завдання на збір – велопідготовка» Триатлон 09:50 | 13 января 2019 Едуард Панарін: «До сезону збірна готуватиметься в Туреччині та Грузії» Триатлон 18:05 | 12 декабря 2018 Юлія Єлістратова: «Успішний сезон-2018 – для мене це закономірність» Триатлон 22:50 | 11 декабря 2018 Історія триатлону Триатлон 12:05 | 22 ноября 2018 Цвєтков: «Мені 37 – та я відчуваю в собі сили боротися та перемагати» Триатлон 11:05 | 18 ноября 2018 Данило Сапунов здобуває історичну перемогу на IRONMAN Malaysia! Триатлон 11:05 | 18 ноября 2018 Данило Сапунов здобуває історичну перемогу на IRONMAN Malaysia!