Воронцов: «Срібло на ЧЄ з дуатлону – поки що мій головний здобуток в кар’єрі»

07:05 | 26 октября 2018
Минулими вихідними український юніор став призером чемпіонату Європи з дуатлону та поділився з нами емоціями від власного здобутку.

Минулими вихідними український юніор став призером чемпіонату Європи з дуатлону та поділився з нами емоціями від власного здобутку.

Упродовж всього тижня іспанська Ібіца приймає міжнародний фестиваль триатлону – чемпіонат Європи з неолімпійських видів нашого виду спорту. Одним з його учасників став перспективний львів’янин Віталій Воронцов. Маючи четвертий стартовий номер, Віталій продемонстрував хороший змагальний рівень та в підсумку завоював срібну медаль! Після першого забігу Воронцов прийшов на фініш першим, однак впродовж усієї дистанції боротьба за нагороди точилася не на жарт. Лише на фініші українець та іспанець Ромарік Форкес відірвалися від загальної групи – в підсумку, на дві секунди Ромарік таки випередив нашого Віталія та здобув титул чемпіона Європи! За словами львів’янина, це саме той випадок, коли він втратив золото, а не здобув срібло.

«Мабуть, я все ж таки радше втратив золото, – вважає Віталій. – Суперник з Іспанії, який обігнав мене, посідає третє місце в європейському рейтинзі юніорів. Тому, зізнаюся, перед стартом у мене було невеличке хвилювання щодо боротьби з сильним спортсменом. Це і далося взнаки на фініші, хоча боротьба була до останніх метрів і мені не вистачило також фізичних якостей. Попри це, то є моя перша медаль на європейському старті! Це досягнення можна назвати станом на зараз найбільш вагомим досягненням у моїй кар’єрі.

Старт на Ібіці був запланований ще на початку сезону. Тому впродовж року на всіх змаганнях я набирався досвіду, щоб в кінці сезону показати бажаний результат. Підготовка була розпланована добре і вдалося чудово підвестися під ці змагання. Можу сказати, що результат був цілком очікуваним.

Впродовж дистанції вийшло все заплановане, окрім фінішного ривка. Також не вистачає індивідуальної підготовки на велосегменті – міг і сам поїхати, але суперники не відпустили… Гонка була цікавою в плані тактичної боротьби. Це останній старт в цьому сезоні. Далі тільки підготовка до нового змагального року».

Источник
Триатлон 12:05 | 31 января 2019 У Києві стартував сезон «Дитячої Триатлонної Ліги» Триатлон 12:05 | 31 января 2019 У Києві стартував сезон «Дитячої Триатлонної Ліги» Триатлон 13:50 | 24 января 2019 Георгій Драгулян: «На Кавказі – відмінна «кримська» погода для збору!» Триатлон 07:05 | 18 января 2019 Сергій Лисов: «Першочергове завдання на збір – велопідготовка» Триатлон 09:50 | 13 января 2019 Едуард Панарін: «До сезону збірна готуватиметься в Туреччині та Грузії» Триатлон 18:05 | 12 декабря 2018 Юлія Єлістратова: «Успішний сезон-2018 – для мене це закономірність» Триатлон 22:50 | 11 декабря 2018 Історія триатлону Триатлон 12:05 | 22 ноября 2018 Цвєтков: «Мені 37 – та я відчуваю в собі сили боротися та перемагати» Триатлон 11:05 | 18 ноября 2018 Данило Сапунов здобуває історичну перемогу на IRONMAN Malaysia! Триатлон 11:05 | 18 ноября 2018 Данило Сапунов здобуває історичну перемогу на IRONMAN Malaysia!