Більда: «Перемога спортсмена – це, в першу чергу, його особиста заслуга!»

06:50 | 28 сентября 2018
20 вересня 2018 року очільника Федерації триатлону України Андрія Більду переобрали на посаду голови Черкаського відділення Національного олімпійського комітету України.

20 вересня 2018 року очільника Федерації триатлону України Андрія Більду переобрали на посаду голови Черкаського відділення Національного олімпійського комітету України. Звітно-виборна Асамблея НОК України була одностайною в своєму рішенні, тож Андрій Олександрович очолюватиме черкаських олімпійський рух до 2022 року. Ми поспілкувалися з Більдою про головні здобутки за період його першої каденції, окреслили плани на наступний термін та чітко сформували головні завдання.

Андрію, який головний висновок ви могли би зробити за підсумками своєї чотирирічної роботи на посаді голови Черкаського відділення НОК?

Висновок такий – треба працювати в тому ж напрямку, в якому ми працювали до цього часу, та намагатися робити це ще краще. Попереду в нас Юнацькі Олімпійські Ігри 2018, Олімпіада в Токіо 2020. Тому задача Черкаського відділення Національного олімпійського комітету полягає, в першу чергу, в лобіюванні інтересів провідних спортсменів, у першу чергу спортсменів-олімпійців. Створення для них належних умов для тренувань, сприяння на шляху отримання ними всього того, що їм належить по праву в разі здобуття перемог.

Інший напрямок роботи відділення – це пропаганда олімпійських цінностей, здорового способу життя та агітація людей займатися фізичною культурою і спортом. Адже олімпійські чемпіони виростають із сьогоднішніх дітей! Дітей, які приходять у спортивні секції, які сьогодні ще нічого не вміють, але вже завтра з них виростають чемпіони України, чемпіони світу та Олімпійських Ігор. Наша задача – знайти цих дітей, вмотивувати їх займатися спортом, вмотивувати їх досягати найвищих спортивних результатів.

Яке досягнення можна назвати головною перемогою черкаського спорту за останні чотири роки?

Не можна приписувати відділенню здобуття перемог спортсменами. Адже перемога спортсмена – це, в першу чергу, його особиста заслуга, титанічна праця його тренерів. А задача нас, як спортивних функціонерів – створювати належні умови, іноді навіть не заважати, а в кращому випадку допомагати тим, що саме для спортсмена треба. Отже, ми можемо стояти хіба поряд з перемогами наших видатних спортсменів. Але ми не можемо казати, що їхні перемоги – це наші перемоги!

Найвищу гордість викликає срібна нагорода Сергія Куліша (кульова стрільба) на Іграх в Ріо-де-Жанейро. Ми її чекали і дуже раділи цьому результату! Ще більше радує те, що Сергія Куліша я знаю з дитячих років – з тих часів, коли він їздив на І Літні Юнацькі Олімпійські Ігри в Сінгапур. Вже тоді ми з ним познайомилися і мали певне спілкування. Цей спортсмен виріс, можна сказати, на моїх очках, і я дуже радію його звитягам!

Якої стратегії будете притримуватися підчас своєї другої каденції на чолі Черкаського відділення НОК?

Можна говорити про стратегію, можна говорити про тактику… Але коли в країні війна і дуже важке становище, то робити якісь далекоглядні плани дуже важко. Головна наша задача – в тих реаліях, в яких ми є сьогодні, зробити все можливе, а іноді навіть неможливе для того, щоб створити умови для наших спортсменів.

Перемоги – як в спорті, так і в житті – вони здобуваються лише в командній роботі! Моя задача – створити в Черкасах та області колектив однодумців. Щоб відділення олімпійського спорту було як майданчик для спілкування людей, котрі живуть однаковими цінностями. Які поділяють ідеї олімпізму, чесної боротьби та самовіддачі задля великої перемоги.

Моя задача – знайти людей, які готові віддавати себе спорту на різних позиціях. Це може бути спортсмен, може бути тренер, може бути спонсор і меценат, а можливо водій або спортивний лікар. Для того, щоб здобути перемогу найвищого ґатунку, приміром виграти Олімпіаду, цій роботі потрібно віддаватися на всі 100%. Цим треба жити!

Источник
Триатлон 12:05 | 31 января 2019 У Києві стартував сезон «Дитячої Триатлонної Ліги» Триатлон 12:05 | 31 января 2019 У Києві стартував сезон «Дитячої Триатлонної Ліги» Триатлон 13:50 | 24 января 2019 Георгій Драгулян: «На Кавказі – відмінна «кримська» погода для збору!» Триатлон 07:05 | 18 января 2019 Сергій Лисов: «Першочергове завдання на збір – велопідготовка» Триатлон 09:50 | 13 января 2019 Едуард Панарін: «До сезону збірна готуватиметься в Туреччині та Грузії» Триатлон 18:05 | 12 декабря 2018 Юлія Єлістратова: «Успішний сезон-2018 – для мене це закономірність» Триатлон 22:50 | 11 декабря 2018 Історія триатлону Триатлон 12:05 | 22 ноября 2018 Цвєтков: «Мені 37 – та я відчуваю в собі сили боротися та перемагати» Триатлон 11:05 | 18 ноября 2018 Данило Сапунов здобуває історичну перемогу на IRONMAN Malaysia! Триатлон 11:05 | 18 ноября 2018 Данило Сапунов здобуває історичну перемогу на IRONMAN Malaysia!