Фінал Кубка України у Львові: Післямова

16:20 | 12 сентября 2018
Президент Федерації триатлону України Андрій Більда та переможці Кубка України Сергій Курочкін і Софія Прийма поділилися емоціями від Фіналу Кубка України в місті Лева.

Президент Федерації триатлону України Андрій Більда та переможці Кубка України Сергій Курочкін і Софія Прийма поділилися емоціями від Фіналу Кубка України в місті Лева.

Андрій Більда, президент Федерації триатлону України:

«Дуже приємно, що традиції нашого виду спорту в місті Львові примножуються! Цікаво, що саме вихованцями львівської школи триатлону в 80-90-х роках була укомплектована збірна команда України з тоді ще екзотичного виду спорту – триатлону. Сьогодні місто Лева не лише дає нам сильних спортсменів, а й приймає у себе змагання такого високого статусу, як Фінал Кубка України. І це дуже радує».

Сергій Курочкін, володар Кубка України серед спортсменів групи Elite Men:

«Я зумів відірватися від загальної групи на другому колі плавання, але не зміг втримати великий відрив на велоетапі. Ми вже спрацювалися в групі, тож вирішували питання переможця на біговому етапі. З самого початку Єгор Мартиненко зробив атаку, але я його одразу наздогнав – хлопці не втримали темп і мені вдалося перемогти. В цьому не було чогось по-особливому складного – я добре «розклався» по всій дистанції, все пройшло чітко та за моїм планом».

Софія Прийма, володарка Кубка України серед спортсменів групи Elite Woman:

«Ми тримали досить високий темп, все вирішувала тактична справа. В такому випадку на перший план виходить роль саме командної гонки. Триматися всю дистанцію разом з чоловіками було дуже важко, але я старалася! Намагалася триматися в лідерах групи. Важливо було втриматися, щоб дівчата не наздогнали нас. Тим паче, я виступала вдома – це додає відповідальності, у Львові хотілося показати достойний результат. І я дуже задоволена, що це мені вдалося зробити.

Біг по бруківці? Це дуже важко! Взагалі, це був найважчий біг у цьому році. Впродовж дистанції хапали спазми на ногах – це вам не стадіон, не асфальт, зовсім інша пружинність… Але є результат – і це головне!»

Источник
Триатлон 12:05 | 31 января 2019 У Києві стартував сезон «Дитячої Триатлонної Ліги» Триатлон 12:05 | 31 января 2019 У Києві стартував сезон «Дитячої Триатлонної Ліги» Триатлон 13:50 | 24 января 2019 Георгій Драгулян: «На Кавказі – відмінна «кримська» погода для збору!» Триатлон 07:05 | 18 января 2019 Сергій Лисов: «Першочергове завдання на збір – велопідготовка» Триатлон 09:50 | 13 января 2019 Едуард Панарін: «До сезону збірна готуватиметься в Туреччині та Грузії» Триатлон 18:05 | 12 декабря 2018 Юлія Єлістратова: «Успішний сезон-2018 – для мене це закономірність» Триатлон 22:50 | 11 декабря 2018 Історія триатлону Триатлон 12:05 | 22 ноября 2018 Цвєтков: «Мені 37 – та я відчуваю в собі сили боротися та перемагати» Триатлон 11:05 | 18 ноября 2018 Данило Сапунов здобуває історичну перемогу на IRONMAN Malaysia! Триатлон 11:05 | 18 ноября 2018 Данило Сапунов здобуває історичну перемогу на IRONMAN Malaysia!