Курочкін та Прийма «приборкали Лева»!

15:50 | 12 сентября 2018
У Львові відбувся Фінал Кубка України з триатлону.

У Львові відбувся Фінал Кубка України з триатлону. Турнір пройшов на достойному рівні – з львівським розмахом і колоритом та за присутності перших осіб столиці Галичини.

В змаганнях брали участь не лише претенденти на Кубок України серед спортсменів групи Elite, а також аматори та діти. Плавальний сегмент відбувся на озері в елітному передмісті Львова – Брюховичах. З огляду на не надто високі температурні показники (вода +19 за Цельсієм), атлети мали право виступати в гідрокостюмах.

Впродовж плавання, серйозний відрив від загальної групи забезпечили собі Сергій Курочкін та Олексій Астаф’єв. Вони першими вийшли з води та пересіли на велосипеди, а вже секунд за 20 по тому до транзитної зони дісталися Єгор Мартиненко, Іван Меньшиков та компанія. В третій «пачці» разом з хлопцями також випливла улюблениця місцевої публіки львів’янка Софія Прийма, яка очолила перегони групи Elite Woman.

З самого початку велосегменту на спортсменів чекав довгий затяжний підйом на виїзді з Брюховичів. Претенденти подолали його з різним успіхом, тож під кінець велодистанції група з трьох атлетів наздогнала Курочкіна та Астаф’єва. Вирівнялася ситуація і в змаганні жінок – Прийма втрачала комфортну перевагу, тож з другої транзитки Софія вибігла на кілька секунд пізніше за дончанку Маргариту Крилову.

Як це нерідко буває, вирішальним став третій вид! З початком бігового сегменту претендентів на перемогу в категорії Elite Men було як мінімум троє, а серед жінок за головний приз боролися Прийма та Крилова. Після атаки Мартиненка на перших метрах дистанції, Сергій Курочкін пішов у контр-наступ і наважився на серйозний спурт – після цього прискорення киянина тріумвірат претендентів на золото фактично розвалився, а Курочкін аж до самого фінішу лише нарощував свою перевагу.

Як і впродовж усієї дистанції, Софія Прийма з усіх сил намагалася не випасти з третьої «пачки» групи чоловіків – ця тенденція мала місце і на бігу. Рівняючись на хлопців, Софія тримала рівний темп і все далі відривалася від Маргарити Крилової, яка дуже багато сил віддала на вело. Хороша бігова швидкість таки дозволила львів’янці фінішувати першою – на радість місцевим уболівальникам, Софія здобула чергову перемогу і стала володаркою Кубка України 2018!

Варто зазначити, що, крім високого титулу, атлети також боролися за непогані призові! За перше місце спортсмени (Сергій Курочкін та Софія Прийма) отримали сертифікати на 10 000 грн, срібні призери (Єгор Мартиненко та Маргарита Крилова) – на 8 000 грн, а володарі бронзових нагород (Іван Меньшиков та Віра Соснова) – відповідно на 4 000 грн. Грошові призи також отримали спортсмени інших вікових груп та категорій.

Додамо, що турнір відвідав зокрема і мер Львова Андрій Садовий, який в компанії високих гостей та керівництва ФТУ провів церемонію нагородження. Фінал Кубка України двічі показали в ефірі каналу X-Sport, а самі змагання зібрали чималу глядацьку аудиторію.

Источник
Триатлон 12:05 | 31 января 2019 У Києві стартував сезон «Дитячої Триатлонної Ліги» Триатлон 12:05 | 31 января 2019 У Києві стартував сезон «Дитячої Триатлонної Ліги» Триатлон 13:50 | 24 января 2019 Георгій Драгулян: «На Кавказі – відмінна «кримська» погода для збору!» Триатлон 07:05 | 18 января 2019 Сергій Лисов: «Першочергове завдання на збір – велопідготовка» Триатлон 09:50 | 13 января 2019 Едуард Панарін: «До сезону збірна готуватиметься в Туреччині та Грузії» Триатлон 18:05 | 12 декабря 2018 Юлія Єлістратова: «Успішний сезон-2018 – для мене це закономірність» Триатлон 22:50 | 11 декабря 2018 Історія триатлону Триатлон 12:05 | 22 ноября 2018 Цвєтков: «Мені 37 – та я відчуваю в собі сили боротися та перемагати» Триатлон 11:05 | 18 ноября 2018 Данило Сапунов здобуває історичну перемогу на IRONMAN Malaysia! Триатлон 11:05 | 18 ноября 2018 Данило Сапунов здобуває історичну перемогу на IRONMAN Malaysia!