Баскетбол

Українські збірники: перемоги Лукашова і Гладиря, результативна гра Зайцева

09:25 | 15 марта 2016

Український свінгмен французького Монако Сергій Гладир отримав 21 хвилину ігрового часу в виїзному матчі з Парі-Леваллуа.

Барак Обама: не бачив кращого снайпера за Стефена Каррі

08:25 | 15 марта 2016

Президент США Барак Обама назвав лідера Голден Стейт Стефена Каррі найкращим з тих, кого будь-коли бачив.

Найкращі моменти матчів НБА за тиждень: відео

21:25 | 14 марта 2016

Дивіться відео найкращих моментів матчів регулярного чемпіонату НБА за останній тиждень.

Валентин Мельничук: цитати тренера Джона Вудена

20:40 | 14 марта 2016

Відомий український тренер Валентин Мельничук у розділі офіційного сайту ФБУ "для тренерів" продовжує серію публікацій, важливих для зростання гравців і їхніх наставників. У черговому дописі Мельничук пропонує звернути увагу на методи роботи американського тренера Джона Вудена, відомого широкому баскетбольному загалу феноменальними здобутками в NCAA.

Найкращі данки тижня в НБА: відео

19:25 | 14 марта 2016

Дивіться відео найкращих данків у матчах регулярного чемпіонату НБА за останній тиждень.
 

Відбувся II турнір пам’яті Бориса Літвака

17:25 | 14 марта 2016

Вже майже 2 роки немає з нами Бориса Літвака. Керівництво одеської обласної федерації баскетболу та СДЮСШОР №2, якій нині присвоєне ім’я Бориса Давидовича, намагаються зробити усе можливе для того, щоб не згасала у наших серцях пам’ять про цю чудову людину – героя України, почесного громадянина Одеси та Одеської області, заслуженого тренера України. За ініціативою президента одеської обласної федерації баскетболу  – Валерія Горбатко у минулому році був започаткований юнацький турнір з баскетболу, присвячений пам’яті Бориса ЛІтвака. У 2016-му році цей турнір вже став традиційним, та набув статусу міжнародного. Початок змагань було приурочено до Дня Народження Бориса Давидовича – 11 березня.

Зазначимо, що цього разу вперше участь у турнірі брали як хлопці, так і дівчата. У матчах, які пройшли в одеській СДЮСШОР імені Бориса ЛІтвака зустрілися по 4 дівочі та юнацькі команди з України, Білорусі та Грузії. Усі учасники турніру були розміщені у готелі "Юність", звідки було організоване автобусне сполучення з місцем проведення матчів. Розклад було складено так, щоб кожна команда могла вчасно прибути до СДЮСШОР імені Літвака на свої ігри. Окрім того у один з днів турніру для його учасників були проведені пішохідно-автобусні екскурсії по Одесі. Після баскетбольних баталій першого дня змагань - 11 березня відбулося урочисте відкриття турніру пам'яті Бориса Літвака.

Зі словами привітання до команд-учасниць, їх тренерів, батьків та вболівальників звернувся Олексій Діберт - директор СДЮСШОР ім. Бориса Літвака, віце-президент Одеської обласної федерації баскетболу. Потім усі, присутні в залі вшанували пам'ять Бориса Давидовича хвилиною мовчання. Право відкрити змагання було надано онукові Бориса Літвака - Олексію.

Учасників змагань привітали також віце-мер Одеси Павло Вугельман, голова постійної комісії з освіти, культури, спорту і взаємодії з громадськими організаціями Одеської міської ради - Олег Етнаровіч, президент БК "Хімік" Сергій Назаренко.

На завершення урочистої церемонії відкриття турніру всі присутні в залі змогли ознайомитися з відеозаписом телевізійної програми, присвяченої Борису Давидовичу Літваку.

Матчі турніру продовжились у два наступні дні 12 та 13 березня. Особливий інтерес у глядачів, зрозуміло, викликали зустрічі за участі іноземних команд – хлопців з грузинського "Батумі" та дівчат з Білоруського "Бресту".

Найбільш цікава інтрига була у матчах дівочих колективів, а родзинкою цього турніру стала участь у ньому дівочої збірної України 2002-го року народження. Не зайвим буде зауважити, що тренер збірної Валерій Жартун задіяв у грі п'ять представниць одеської СДЮСШОР імені Літвака. До лав збірної були залучені Наталя Денисенко, Аліна Зозуля, Вікторія Таюнда, Олександра Мірза та Катерина Горбатюк. У зв’язку з цим команду СДЮСШОР імені Бориса ЛІтвака довелося доукомплектовувати у робочому режимі. Можливо, саме за рахунок незіграності одеситки поступилися збірній у своїй першій грі з рахунком 41:52. Втім надалі дівчата зі СДЮСШОР імені Літвака перемогли усіх інших суперниць. Питання про переможця турніру вирішувалось у заключній грі між збірною України та "Брестом". У разі перемоги дівчат з Білорусі з перевагою у 9 очок перше місце могли посісти одеситки, якби "Брест" виграв більше 16-ти пунктів,  то чемпіонками стали би представниці Білорусі. Втім, збірна України усе вирішила власними зусиллями, перемогла з результатом 58:55, та виборола золоті медалі турніру пам’яті Бориса ЛІтвака. 

У змаганні юнаків усе було значно простіше. Реально на перемогу претендували тільки старі "друзі-суперники" з Одеси та Южного. В очному двобої у другий день турніру "Хімік" здолав підопічних Дмитра Шаламова зі СДЮСШОР Літвака з рахунком 65:51, та практично забезпечив собі перше місце. Обидва представники Одещини прогнозовано перемогли усіх інших суперників. Команда "Батумі" з Грузії виграла у київського "Тейвазу" і фінішувала третьою. Срібло здобули одесити зі СДЮСШОР імені Літвака, а переможцями турніру стали вихованці Володимира Понько зі школи БК "Хімік".

На церемонії нагородження  Кубки та медалі призерам вручали онук Бориса Давидовича - Олексій Літвак, директор СДЮСШОР імені Бориса Літвака, віце-президент ООФБ - Олексій Діберт, президент клубу "Інтерхім-СДЮСШОР ім. Літвака" та благодійного фонду підтримки і розвитку юнацького та жіночого баскетболу в Одесі імені Йосипа Кесельман - Віктор Ворожко. У змаганні дівчат третє місце посіла команда "Брест" з Білорусі, срібло у дівчат з одеської СДЮСШОР імені Літвака, а перемогу святкувала збірна України 2002 року народження. Поміж юнаків на бронзовій сходинці фінішували хлопці з грузинського клубу "Батумі", друге місце посіла команда СДЮСШОР імені Літвака, а чемпіонами турніру стала команда южненського "Хіміка". Окрім командних нагород у цей день були вручені відзнаки і у індивідуальних номінаціях. Кращими гравцями дівочих команд були визнані: Влада Кіба у збірній України, Лілія Кузьменко у одеській СДЮСШОР Літвака, Дар’я Балакер з білоруського "Бресту",та Катерина Старушко у ДЮСШ з Бердянську.  Поміж юнаків були відзначені Олександр Ковлер з южненського "Хіміка", Дмитро Соловей з одеської  СДЮСШОР імені Літвака, Георгій Очхекідзе з грузинського "Батумі" та представник київського "Тейвазу" Антон Тиртишник. На завершення урочистостей усі учасники змагань зробили традиційне фото на добру згадку про турнір пам’яті Бориса Літвака 2016-го року. 

Ігор Борсук: завдання тренера - виростити гравця

15:55 | 14 марта 2016

Тренер сумського КДЮСШ-1 Ігор Борсук розповідає, чому бракує дітей у баскетбольних секціях його міста і як налаштувати хлопців на матчі з іменитими суперниками.

Лише поразки: українці в чемпіонаті Іспанії

15:10 | 14 марта 2016

У чемпіонаті Іспанії зіграно матчі 23 туру. Подаємо результати за участі команд українських легіонерів.

Найкращі моменти матчів НБА 14 березня: відео

12:55 | 14 марта 2016

Команди НБА зіграли 14 березня чергові матчі регулярного чемпіонату.

Цитаты тренера Джона Вудена

12:42 | 14 марта 2016

John Robert Wooden американский игрок и тренер UCLA. Как тренер он побеждал 10 раз в чемпионатах NCAA за 12-летний период, включая 7 чемпионатов подряд. В эти годы не было в студенческом баскетболе США тренера, который выигрывал больше чем 2 чемпионата подряд. Тренер легенда, который высказывал очень поучительные мысли для тренеров разного уровня. Ниже мы публикуем их для вашего размышления.

Страницы:
1 1528 1529 1530 1531 1532 1533 1534 1975