Станіслав Жуков: «Збірна для мене на першому місці»

19:41 | 14 ноября 2017
Півсредній збірної України і «Гуммерсбаху» Станіслав Жуков проводить свій перший сезон в німецькій Бундеслізі. Півсредній збірної України і «Гуммерсбаху» Станіслав Жуков проводить свій перший сезон в німецькій Бундеслізі. У матчі 11 туру проти «Хюттенберга» Жуков закинув 5 м'ячів і допоміг свій команді здобути важливу перемогу 28:25. «Гуммерсбах» зовсім недавно змінив головного тренера і ця перемога дає надію, що команда зуміє додати в результатах. Прогресувати налаштований і сам Жуков. Він розповів про це в своєму скайп-включення з Німеччини.
Про перемогу над «Хюттенбергом»
«У нашому становищі кожна перемога дуже важлива. Тим більше над принциповим суперником. Їх тренер в минулому році був тренером «Гуммерсбаха». Емоції були тільки позитивні. Підтримка глядачів - неймовірною. Гра вийшла дуже насичена і трохи сумбурна. Ми вели з різницею в 6 м'ячів, але без нервів не обійшлося. Розрив скоротився до 1 м'яча. В кінці ми все-таки вирвали перемогу. Було дуже круто.
У нас змінився тренер. Ці зміни були потрібні нам. Вони принесли свіжість у грі, нову тактику, дуже вдалу на мій погляд».
Станіслав Жуков про враження від німецького гандболу
Про свою гру в Бундеслізі
«Я все ще розгойдуюсь. Моєю головною проблемою є нестабільність. Можу в одній грі забити 5-6 м'ячів, а в іншій грі ... Звичайно, суперники роблять перегляди, готуються і десь передбачають дії, тому не виходить більше забивати. Гра на гру у мене схоже, але я над цим працюю. Працюю над підвищенням фізичної майстерності та індивідуально займаюся з тренером, займаюся в плані харчування, відновлення. Поступово буду впевненіше себе почувати і, думаю, стабільність з'явиться. Для мене це завдання номер один. Краще забивати кожну гру по 5-6 м'ячів, віддавати гольові передачі, добре відпрацьовувати в захисті, ніж один раз за п'ять ігор забити 10 м'ячів, а решту ігор провалити».

Про плани виступити в збірній України на січневому відборі на чемпіонат світу-2019
«Я вже дізнавався у керівництва клубу і говорив на цю тему з тренером збірної Віталієм Миколайовичем Андроновим. В клубі жодних проблем не має бути, тому що весь січень вільний від гри, будуть тільки збори. Для мене виступи у збірній стоять на першому плані. У нас зараз випадає хороший шанс, склад команди у нас сильний. Думаю, ми повинні обов'язково перемогти у відбірному груповому турнірі і вийти в наступну частину. У мене позитивний настрій - їхати в збірну і пробиватися, доводити, що ми сильні і нікому просто так перемогу не віддамо ».

Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник